Beleving en inspiratie

Queens on the greens: deelnemers en jury

Wie doen er mee aan Queens on the greens? Om te beginnen: acht enthousiaste vrouwen. Jong, iets ouder, ervaren en minder ervaren golfsters. Zij worden begeleid door een driekoppige jury. We stellen ze hieronder aan je voor!

De Jury

De presentatrice: Carolien Karthaus-Spoor
Carolien is actrice en presentatrice en sinds een jaar ook een queen on the green in de mooiste vintage golfoutfits. Carolien begeleidt de teams tijdens de challenges, maar vormt ook samen met Pasqualle Coffa en Big Green Egg masterchef Peter Bootsma de jury van de gerechten die de deelneemsters in de laatste uitzending gaan bereiden.

De scheidsrechter: Pasqualle Coffa
Niemand minder dan touerpro Pasqualle Coffa heeft tijdens de challenges het fluitje in de mond. Indien nodig doet zij ook de slagen voor en geeft zij de deelneemsters handige tips. Pasqualle is vertrouwd met de Rosendaelsche, waar zij vorig jaar het Big Green Egg Open speelde en ook in juli weer aan zal treden.

Queens on the green Pasqualle en Carolien
 De masterchef: Peter Bootsma

Peter kent de Big Green Egg van binnen en van buiten, want hij werkt al jaren als professionele chef bij het bedrijf. Hij leert de deelneemsters hoe ze moeten stoven, grillen, bakken en koken op de bekende outdoor cooker. En uiteraard beoordeelt hij daarna, samen met Carolien en Pasqualle, de gerechten die de deelneemsters uiteindelijk op hun bord hebben weten te toveren.

Queens on the green - masterchef big green egg Peter Bootsma

De teams

Team ‘donkerblauw’: Gebke & Manola
Uit Sint-Michielsgestel komen Gebke en Manola. Met veel golfervaring (handicaps 10,5 en 6,5), enthousiasme en uiteraard Brabantse gezelligheid doen zij mee aan Queens on the greens.

Queens on the green team donkerblauw
Team ‘bloemetjes’: Wendy & Annemiek
Wendy en Annemiek zijn met afstand het fleurigste team. Hun home course is het Rijk van Nijmegen. Bijzonder aan dit duo is dat Annemiek een linkshandige speelster is. Last van wedstrijdspanning hebben deze Gelderse vrouwen naar eigen zeggen niet, wél van kookspanning!
Queens on the green team bloemetjes
Team ‘hardroze’: Jana & Manja

De jonkies van de competitie zijn Jana en Manja. Vrolijk, energiek en ambitieus zijn zij vastberaden te laten zien wat ze in huis hebben. Jana en Manja hopen met hun deelname ook andere jonge vrouwen enthousiast te maken voor de golfsport. Golf is immers voor iedereen, dat bewijzen deze twee goedlachse dames maar weer eens.

Queens on the green team hardroze

Team ‘lichtblauw’: Sandra & Irma
Sandra & Irma golfen al tien jaar met elkaar op Golfclub Anderstein en dus kunnen we wel stellen dat zij elkaar en elkaars spel door en door kennen. Een pré bij de challenges waarin teamwork cruciaal is!

Queens on the green team lichtblauw