Topgolf

Besseling en Luiten missen de aansluiting

Op de laatste dag van het Alfred Dunhill Links Championship spelen de twee Nederlanders, Joost Luiten en Wil Besseling, een bijrol. Op Kingsbarns verloren beiden vandaag te veel terrein op de groep titelkandidaten.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Luiten en Besseling speelden vandaag allebei op Kingsbarns en de wind maakte scoren voor de meeste spelers erg lastig. Helaas ook voor de Nederlanders. Luiten begon nog wel goed met een birdie op hole 3, maar slikte twee bogeys voor de turn. Op de tweede negen kwam de Bleiswijker sterk terug met drie birdies - en helaas ook een derde bogey - maar het was zeker niet genoeg om plekken te winnen in het klassement. Sterker, met een score van -9 haalde Luiten nog maar net de cut. 

Twee Nederlanders

Maar in het sterke deelnemersveld van de Dunhill Links is het al heel mooi dat er morgen nog twee Nederlanders in de baan zijn. Want ook Wil Besseling slaagde daar na drie dagen op drie verschillende banen in. Met zijn ronde in 71 slagen staat hij er met het ingaan van de laatste ronde nog iets beter voor (-10) dan Luiten. Besseling, die met Ruud Gullit speelt, hield zijn score goed bij elkaar. Hij maakte zijn twee birdies op de par-5 holes en schreef heel veel parren op zijn kaart. En helaas ook een bogey.

Morgen wordt er op de Old Course van St. Andrews gespeeld. De Fransman Victor Perez begint als een van de leiders aan de laatste ronde. Perez had op Kingsbarns na zestien holes 8 birdies op zijn kaart, voordat hij zijn eerste slippertje maakte. Die maakte hij op de laatste hole ook weer goed met een birdie. Maar dankzij een ronde 63 (-8) verzekerde hij van een plek in de laatste flight, waarin ook de Engelsman Matthew Southgate te bewonderen zal zijn. Hij speelde vandaag Carnoustie in zeven onder en staat net als Perez op -20. 

Leaderboard.

Challenge Tour

De Nederlandse profgolfer Lars van Meijel

Op de Challenge Tour wordt het erg spannend als het gaat om wie straks in de top-15 eindigt en daarmee promotie naar de European Tour afdwingt. Darius van Driel staat er nog altijd goed voor en ook Daan Huizing maakt nog alle kans, maar de Nederlander die het deze week laat zien in Hopps Open de Provence is Lars van Meijel. Hij deelt na drie dagen de leiding met de Canadees Aaron Cockerill en de Fransman Antoine Rozner en maakt dus morgen kans op de overwinning. Een titel zou hem ook bijna zeker de top-15 van de rankings in katapulteren. 

Op Golf International de Pont Royal klom Reinier Saxton vandaag naar de top-20. Van Driel gaf die plek juist weg door een matige ronde (+2). Huizing haalde vrijdag de cut niet.


Leaderboard