Topgolf

Besseling op tweede plaats in China

Wil Besseling kan morgen een grote stap zetten richting promotie naar de European Tour. Na drie ronden in het Hainan Open bezet Besseling de tweede plaats.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling stond na twee ronden in het Hainan Open op de gedeelde eerste plaats met zes andere spelers. Na de derde ronde is de Noord-Hollander alleen tweede op twee slagen van leider Francesco Laporta. Besseling maakte zaterdag een bogey en vier birdies op Sanya Luhuitou GC voor een ronde 69 (-3). Met zijn totaal van -10 staat de 33-jarige golfer twee slagen achter de Italiaan Laporta. De Fransman Robin Roussel is derde een slag achter Besseling in het toernooi dat een eerste prijs kent van ruim 48.000 euro. 

Road to Mallorca

Besseling staat veertigste op de Road to Mallorca, de jaarranglijst van de Challenge Tour. Op de ‘projected ranking’ staat hij na de derde ronde van het Hainan Open vijftiende. De top-15 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.  Er staan na dit Hainan Open nog twee toernooien op de kalender, het Foshan Open met 500.000 dollar prijzengeld en de Challenge Tour Grand Final op Mallorca met 420.000 euro prijzengeld.

Van Driel zakt weg

Darius van Driel, 13de op de jaarranglijst, haalde op Hainan Island ook de cut maar hij leverde de derde ronde flink in met 76 slagen. Van Driel staat met +2 op de gedeelde 52ste plaats. Lars van Meijel (+9) en Daan Huizing (+12) misten ruim de cut.

Leaderboard