Anne van Dam
Anne van Dam deze week op de LPGA

Van Dam stijgt naar plek 52

28 april 2019 Redactie GOLF.NL
Op de derde dag van het Hugel-Air Premia LA Open deed Anne van Dam goede zaken met een ronde in 71 slagen.

Anne van Dam haalde vrijdag op de slag de cut. Zaterdag, in de derde ronde van het Hugel-Air Premia LA Open, dook de 23-jarige Nederlandse voor de eerste keer onder par op de baan van de Wilshire Country Club in Hollywood. Van Dam had een 'kleurrijke' scorekaart met twee bogeys, een triple maar ook een eagle en vier birdies. Met haar totaal van +2 (74-71-70) steeg de 23-jarige rookie op de LPGA naar de gedeelde 52ste plaats. 

Voor Van Dam is het LA Open - met een prijzengeld van 1,5 miljoen dollar - haar vijfde toernooi op de LPGA Tour in 2019. Tot nu toe gaat haar Amerikaanse avontuur gepaard met wisselend succes. Twee keer haalde ze de cut en twee keer haalde ze die niet. Haar beste resultaat was een 28ste plaats in de Kia Classic, eind maart.

Aan kop na 54 holes gaat de Australische Minjee Lee met -11. De Deense Nanna Koerstz Madsen is tweede met een slag achterstand. 

Leaderboard

Symetra Tour

Op de Symetra Tour moest Dewi Weber de leiding afstaan in de Murphy USA Eldorado Shootout. Na de eerste ronde nam de eerstejaars pro de leiding met een fraaie ronde in 67 (-5) slagen op de Mystiek Creek Golf Club in Eldorado, Arkansas. In de tweede ronde moest Weber voor 79 slagen tekenen met een birdie, zes bogeys en een dubbel-bogey op de kaart. De omstandigheden waren heel lastig, maar Weber zakte na die +7 ronde wel van de eerste naar de gedeelde vierde plaats met haar totaal van +2. De leiding is in handen van Cidney Clanton, met -2 de enige speelster die onder par is. 

Leaderboard

Lees meer over

LPGA Topgolf