Beelden van dag 3 van de World Cup

België aan kop, Oranje 1 plaats hoger

24 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten en Daan Huizing zijn één plaats gestegen op de derde dag van de World Cup of Golf. De Belgen - Thomas Detry en Thomas Pieters - gaan aan de leiding.

Er doen 28 landen mee aan de World Cup voor teams op Metropolitan Golf Club in Melbourne. Nederland was na dag één en twee 26ste. Na dag drie van de World Cup voor landenteams staat het koppel op de 25ste plaats.

Op zaterdag was de spelvorm fourball best ball, net als op donderdag, en Joost Luiten en Daan Huizing deden het met 68 slagen (-4) één slag beter dan op donderdag. In een fourball telt de beste score per hole van een van de twee spelers.

'In de fourballs moet je, zoals donderdag al gezegd, laag gaan', aldus Luiten na de derde ronde. 'Ik maakte birdie op 1, 4 en 7, en Daan maakte birdie op 6 nadat hij een mooie ijzer-6 op een meter sloeg. Op 8 moesten we helaas een bogey accepteren. Ik had pech omdat mijn bal na een slag met mijn ijzer-6 een sprinklerkop raakte en 50 meter over de green vloog. Daan sloeg een goede ijzer-6 op 5 meter maar maakte helaas een drieputt. Ik maakte ook bogey.'

'Maar op 9 maak ik een birdie na een 2-putt vanaf de voorkant van de green', aldus Luiten. 'Op 10 miste Daan helaas zijn birdieputt van 3 meter en op de laatste acht holes hebben we eigenlijk op elke hole twee birdiekansen gehad maar we hebben de birdies helaas niet weten te maken.'

België aan kop

Na de tweede dag werd de eerste plaats gedeeld door Zuid-Korea en België, na dag drie gaan de Belgen alleen aan de leiding. De goede vrienden Thomas Pieters en Thomas Detry maakten 63 (-9) in de fourballs en brachten hun totaal op -19. Het verschil met de landen op de tweede plaats (Mexico, Italië en Korea) is liefst vijf slagen. De Belgen hebben de World Cup nog nooit gewonnen.

Leaderboard.

Lees ook de voorbeschouwing: Wie speelt waar?

Hong Kong Open

De Engelsman Aaron Rai gaat na drie ronde aan de leiding met -16. Tommy Fleetwood is gedeeld tweede met -10.

Leaderboard. Beelden van dag drie:

Loading the player...

Lees meer over

Joost Luiten European Tour