GOLF.NL Regelquiz #8

Test je kennis van golfregels en win!

9 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Ken je de golfregels allemaal nog? Doe mee (bekijk de video) en maak kans op een prijs! Aflevering #8.

Let op: dit artikel behandelt de oude regels. Ga voor de nieuwe golfregels naar golf.nl/regels2019.


Golfregels horen bij golf. Iedereen die ooit zijn GVB of een handicap heeft gehaald, heeft ook met goed gevolg een regelexamen afgelegd. Maar weet je nog wel wat je ooit hebt geleerd? Goed om af en toe je kennis van de golfregels te testen. En nu kun je er zelfs ook nog iets mee winnen. 

Deze week: Regelquiz 8

Bekijk de video bovenaan dit bericht. In deze video (nummer 8) leggen we weer een regelsituatie uit. Aan het eind van het filmpje volgt een vraag en ditmaal is dat: mag je een waterhindernispaaltje verwijderen?

Stuur je het juiste antwoord in, dan maak je kans op een doosje exclusieve Titleist GOLF.NL ballen. Hoe beter en vollediger je antwoord is, hoe meer kans je maakt natuurlijk. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt je antwoord sturen naar redactie@golf.nl of reageren op Twitter, Facebook of Instagram. Je moet wel binnen een week reageren. Deadline gemist? Geen probleem, volgende week is er weer een nieuwe regelquiz. Dan maken we ook de winnaar bekend.

Regelquiz 7: winnaar en antwoord

De winnaar van regelquiz 7 is Simon Dijkhuizen. In aflevering 7 (video onder) stelden we de vraag: mag je takken bewegen zoals de speelster dat doet aan het einde van het filmpje?

Het antwoord is genuanceerd. Je mag niet zomaar takken aan de kant duwen, maar als ze aan de kant gaan op het moment dat je op de correcte manier je stand inneemt, dan is er niks aan de hand. 

Het komt dus wel nauw kijken. Daarom is het goed om te kijken hoe het in het regelboekje wordt geformuleerd. Dit is de definitie van 'stand':

'Het innemen van de ‘stand’ door een speler bestaat uit het plaatsen van zijn voeten in een positie voor en ter voorbereiding van het doen van een slag.'

En dit staat in Regel 13:

'Een speler mag niet verbeteren of verbetering toestaan van (...):
• de ruimte voor zijn voorgenomen stand of swing (...)
door een van de volgende handelingen:
• bewegen, buigen of breken van iets dat groeit (...)
De speler krijgt echter geen straf wanneer dit gebeurt:
• bij het correct innemen van zijn stand (...)'

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


WAAR VIND IK DE GOLFREGELS? HIER!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer regel(examen)vragen beantwoordent? Ga dan naar de pagina Test je regelkennis.

}