Puttinstructie van Wiebe Giesen

Korte putts voor het 'hi ha!' gevoel

21 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Putts van een centimeter of tien zul je normaal gesproken niet missen. Toch is het heel verstandig veel van die putts op de oefengreen te holen, zegt Wiebe Giesen, pro op Golfbaan Sluispolder.

In deze video uit het archief een tip van professional Wiebe Giesen. Putts van een centimeter of tien kun je met je ogen dicht waarschijnlijk nog wel maken. Toch is het volgens Giesen heel goed om veel van die putts te holen op de oefengreen bij het trainen of voor een wedstrijd. Want elke keer als de bal in de hole valt, krijg je via de hersenen dat fijne 'hi ha!' gevoel. En zoals Giesen in de video boven dit bericht laat zien zul je daardoor in de baan meer putts gaan maken, korte maar ook veel langere. 

Beter putten is beter scoren! Gebruik  de App GOLF.NL voor het invoeren van je scores op de baan in qualifying of oefenronden. Je vorderingen en statistieken op het gebied van putten bijhouden? Maak daarvoor gratis gebruik van degolfacademie.nl. Daar vind je ook talloze oefenvideo's voor alle niveaus.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Beginnen met golf