amsterdam cup agc 2017

Simmelink en Post winnen Amsterdam Cup

10 september 2017 Redactie GOLF.NL
Het Zeeuwse duo Job Jan Simmelink (hcp 0,2) en Bas Post (hcp + 0,1), beiden lid van Golfclub Grevelingenhout, hebben voor de tweede keer de Amsterdam Cup gewonnen.

De Amsterdam Cup is de naam van het NK Fourball Better Ball. De 54ste editie werd gespeeld op zondag 3 september en zoals altijd op de baan van de Amsterdamse Golfclub.

Job Jan Simmelink en Bas Post behaalden de eerste plaats na een sterke comeback. Al snel in de eerste ronde maakte het koppel een triple bogey maar de laatste 13 holes van de werd in vijf slagen onder par gespeeld, mede dankzij een eagle. Dat betekende een ronde in 70 slagen (-2). Aron Joustra en Nick Nolte van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club hadden in de eerste ronde 68 gemaakt.

In de tweede ronde kwamen de Bruse golfers goed uit de startblokken met een birdie op de openingshole. Hier werden nog zes birdies aan toegevoegd voor een score van 65 (-7). Na een ronde 67 (-5) van het Haagsche duo was er sprake van een gelijk totaal: 135 slagen (-9). Vanwege het betere resultaat in de laatste ronde wonnen Simmelink en Post.

Gedeeld derde werden Brian Adams met Frank van Hoof en Bart Webbers met Jolmer de Haas.

De 55ste editie van de Amsterdam Cup wordt gespeeld op 2 september 2018.

}