Golf4life marathons op golfbanen

Golfmarathons voor goed doel

2 december 2017 Redactie GOLF.NL
In 2017 zijn drie golfmarathons gehouden ten bate van KWF Kankerbestrijding. In 2018 zullen er weer marathons op verschillende banen worden gehouden.

De Golf4life-dagen zijn een initiatief van Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout. Deze golfdagen worden gehouden rond de datum 21 juni, de langste dag van het jaar, en bestaan uit verschillende onderdelen:

  • De belangrijkste activiteit is de golfmarathon voor topamateurs. Van zonsopgang tot -ondergang gaan twee (of meer) golfers zo veel mogelijk holes spelen. Familie, vrienden, kennissen en bedrijven kunnen de golfers sponsoren voor het aantal holes dat zij spelen.
  • Daarnaast kunnen meer activiteiten georganiseerd worden Flight4life: een toernooi voor ervaren golfers met GVB (handicap 54). De opbrengsten komen ook ten goede aan kankeronderzoek. Dit toernooi kan tegelijk gespeeld worden met de golfmarathon. Men kan ook denken aan Putt4life, Chip4life en Drive4life. En de dag kan afgesloten worden met een feestje (Party4life).

De initiatiefnemers hebben dankzij de deelnemers en sponsoren al € 48.000 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het record in de marathons is 104 holes op één dag. 

In samenwerking met KWF Kankerbestrijding zullen Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout in 2018 weer marathons organiseren. Een handvol clubs heeft al toezeggingen gedaan.

Interesse om dit evenement op jouw baan te organiseren? Ga naar kwf.nl/golf4life of mail de organisatie.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}