Lars van Meijel
Lars van Meijel eerder dit jaar in het KLM Open
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel plaatst zich voor Stage 2 Q School

7 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Lars van Meijel heeft zich op Bogogno Golf Resort in Italië overtuigend geplaatst voor Stage Two van de Qualifying School.

Bogogno Golf Resort, Italië

Lars van Meijel werd dankzij een prachtige slotronde in 65 slagen (-7) tweede in de Stage One wedstrijd op Bogogno. De 22-jarige amateur van de Eindhovensche was na dag drie gedeeld vierde. Met -14 (71-70-68-65) eindigde hij drie slagen achter de winnaar, de Italiaanse amateur Marco Iten. De top-35 plus ties mag Stage Two spelen.

Van Meijel maakt deel uit van een groepje amateurs dat dit najaar professional wil worden. Zijn vrienden en collega-amateurs Rowin Caron en Jeroen Krietemeijer willen dat ook, maar zij zijn gesneuveld in fase 1 van de Q School (zie verderop). Van Meijel speelde voor en studeerde aan de University of Memphis en plaatste zich dit jaar voor de Palmer Cup

Lars van Meijel plaatste zich overtuigend, maar hij was de enige Nederlander die zich in de laatste twee Stage One wedstrijden heeft gekwalificeerd voor de Second Qualifying Stage. Robbie van West haalde de cut (na dag drie) maar werd gedeeld 50ste. De andere Nederlanders misten de cut:

  • T67 Maarten Bosch 75-76-72=+7 (op één slag de cut gemist)
  • T72 Rowin Caron 75-75-74=+8
  • T75 Dylan Boshart 77-72-77=+10
  • T83 Max Albertus 78-75-76=+13

Scores.

Frilford Heath, Engeland

Xavier Ruiz Fonhof miste donderdag met 80-77-75 ruim de cut in de Stage One-wedstrijd op Frilford Heath.

Scores.

Samenvatting Q school

De First Qualifying Stage is achter de rug. Er zijn in totaal acht wedstrijden gespeeld. 

Taco Remkes, Michael Kraaij en de amateurs Nicholas Smits en Lars van Meijel hebben zich geplaatst voor Stage Two. Deze spelers zijn gesneuveld in de eerste fase: Jeroen Krietemeijer, Robin Kind, Ruben van Uden, Lars Keunen, Rob van de Vin, Robbie van West, Maarten Bosch, Rowin Caron, Max Albertus en Xavier Ruix Fonhof 

In november volgt de Second Stage (vier wedstrijden) en de zesdaagse finale. Op 14 oktober wordt bekend wie waar in welke Stage Two wedstrijd speelt.

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).