Almeerderhout
GC Almeerderhout

BikkelCup: golf voor bikkels

4 maart 2016 Redactie GOLF.NL
De Going4Golf Foundation organiseert dit jaar de BikkelCup. De deelnemers spelen een uur of 16 achter elkaar golf, wat neerkomt op een wandeling van zo'n 40 kilometer.

Bij de wedstrijd voor de Going4Golf Foundation is het motto: 'bikkelen’ voor het goede doel in de week met de langste dagen van het jaar'. Via het evenement wordt geld ingezameld dat gebruikt wordt om meer mensen met een fysieke en verstandelijke beperking in de gelegenheid te stellen te leren golfen.

Er wordt in elk eval een BikkelCup gespeeld op Golfclub Almeerderhout op zaterdag 11 juni 2016 vanaf 5.00 uur. Mogelijk wordt de BikkelCup ook nog op andere banen gehouden, want de Going4Golf Foundation heeft ook andere verenigingen gevraagd om de actie te steunen door een BikkelCup-wedstrijd op te nemen in de wedstrijdkalender.

Monique Kalkman, wereld- en paralympisch kampioen in tafeltennis en rolstoeltennis, is founder van de Going4Golf Foundation. Met behulp van de stichting wil ze mensen met een beperking kennis laten maken met de golfsport. De Foundation organiseert golfclinics, golfdemonstraties en presentaties.

Klik hier voor een brochure over de BikkelCup. Ga voor meer informatie naar going4golf.nl.}