DON Masters
Kenneth Perez, Wilbert Gieske, Dominique van Hulst, André Paus, Frank de Boer, Ronald de Boer, Toine van Peperstraten, Frits Sissing, Marcel Maijer en Maarten de Gruyter

DON Masters op De Pan brengt 200.000 euro op

5 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Bij de DON Masters op de Utrechtse Golfclub de Pan, afgelopen maandag, is 200.000 euro ingezameld voor fundamenteel onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

BN’ers en genodigden in gesponsorde flights steunden met hun deelname aan de DON Masters Stichting DON.

'Stichting DON bestaat dit jaar tien jaar, al een decennium strijden wij voor de genezing van diabetes type 1', zegt Maarten de Gruyter, de voorzitter van de stichting. 'Er zijn belangrijke stappen gezet. Onderzoekers, financieel gesteund door stichting DON, hebben niet alleen een vaccin ontwikkeld dat getest mag worden bij mensen, muizen met diabetes genezen, ook zijn ze er in geslaagd om insuline-producerende cellen te kweken. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn evenementen als de DON Masters zo belangrijk, want voor fundamenteel onderzoek is veel geld nodig. Graag dank ik dan ook alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers van de DON Masters voor hun steun in de strijd tegen diabetes type 1.'

De flights, een hole-in-one prijs, een neary-competitie en een veiling met DON-ambassadeur Frits Sissing als veilingmeester brachten gezamenlijk ruim 200.000 euro op.

'De Pan is bijzonder vereerd dat zij een bijdrage heeft kunnen leveren aan het succes van stichting DON, die beoogt een versnelling teweeg te brengen in het bestrijden van diabetes type 1', zegt Nico Schrijen, voorzitter van de club. 

Onder de bekende Nederlanders die zich hebben ingezet voor het goede doel waren de DON-ambassadeurs Dominique van Hulst, Frits Sissing en Kenneth Perez en verder onder anderen Frank de Boer, Ronald de Boer, Peter Paul Muller, Wilbert Gieske, André Paus, Toine van Peperstraten en Marcel Maijer. 


}