Roos Haarman
Beeld: Golfsupport.nl
Eerste dag van het NK Strokeplay voor Junioren in 2105.

Prima start Henry Lai en Roos Haarman

23 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Traditioneel staat het Pinksterweekend in het teken van de Trompbeker, ofwel het NK Strokeplay voor junioren. Drie dagen lang strijden jongens en meiden tot en met 21 jaar op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club niet alleen voor de eer en glorie.

Bij de Dames Junioren is namelijk een wildcard voor het Deloitte Ladies Open te vergeven, plus een plek op het ELTK (Tsjechië) voor de beste speelsters en spelers geboren op 1997 en later.
Na een zeer geslaagde en zonnige dag met veel mooie golfmomenten, een bbq met dj en goed werk van de vele vrijwilligers in het Groningse Glimmen, gaat bij de meiden Roos Haarman aan de leiding met een ronde van 72 (par). Roos begon met twee double bogeys, maar noteerde vervolgens vijf birdies en nog één bogey. De top-5 wordt na de eerste dag aangevuld door Suzanne van Daal (+1), Zhen Bontan (+2), Daphne van Houten (+3), Judith van der Voort (+4).

Henry Lai
Henry Lai
Beeld: Golfsupport.nl

Bij de Heren Junioren heeft Henry Lai met een ronde van 70 (-2) twee slagen voorsprong op een groepje van vijf achtervolgers, bestaande uit Dario Antonisse, Gijs van Herwaarden, Max Albertus, Philip Bootsma en Peter Melching.

De tweede dag van de Trompbeker op de Noord-Nederlandse begint zondag om 08.00 bij de meiden en om 09.20 uur bij de jongens.

Uitslagen en starttijden vind je hier.

}