David van den Dungen
David van den Dungen
Beeld: Golfsupport.nl

Weer zege voor Van den Dungen

23 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Op de tweede play-off hole van de Benelux PGA Trophy bleek David van den Dungen de sterkste; hij versloeg zijn tegenstander Lars Buijs.

De twee spelers hadden voor de 36 holes op de par-72 course van Limburg Golf & Country Club Houthalen - een van de allerbeste van de Lage Landen - 138 slagen (-6) nodig.

Van den Dungen en Buijs waren de tweede ronde op een slag van overnight leader Floris de Haas begonnen. Waar laatstgenoemde eerder dit seizoen tijdens het PGA Kampioenschap op Wittem nog stand hield, daar leverde hij nu zijn voorsprong in - vooral door een triple bogey op de par-4 veertiende. Na een een 73 - met nog wel een birdie op de laatste - werd De Haas derde met -5, samen met Sven Maurits, die een 70 liet noteren.
Van den Dungen had met nog een hole te spelen twee slagen achterstand op Lars Buijs. Maar met een eagle op de par-5 achttiende kwam hij gelijk met zijn tegenstander. Beiden kregen een dagscore van 71 achter hun naam.
David van den Dungen heeft een paar weken geleden de Wouwse Plantage Trophy gewonnen door Jurrian van de Vaart en Sven Maurits in de

verlenging te kloppen. Toen op de eerste extra hole, nu had hij iets meer werk.

Eindstand.

}