Rowin Caron & Ileen Domela Nieuwenhuis met de prijzen na hun zege in het Brabants Open. Caron ontving een wildcard voor het KLM Open (10-13 september) en Domela voor het Deloitte Ladies Open in 2016.
Beeld: Ronald Speijer

Caron en Domela winnen Brabants Open

16 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
De zestiende editie van het Brabants Open, op de jubilerende Eindhovensche Golf, is gewonnen door thuisspeler Ileen Domela Nieuwenhuis en Rowin Caron.

De in Amerika studerende Rowin Caron won met een totaal van -9 (70-72-70-67) en bleef vijf slagen voor op Max Albertus (72-72-73-66) en de Duitser Gregoire Schoeb (70-72-72-69).

'Ik doe mee om te winnen en dat is deze week gelukt', sprak de winnaar na afloop. 'Ik ga volgende week weer naar Amerika en dit is een heel lekker toernooi om te winnen. Het ging deze week niet echt lekker maar de laatste ronde was prima. Het spelen in Nederland is anders dan in de Verenigde Staten. De greens zijn daar sneller en daar moet je in korte tijd aan wennen. Vorig jaar had ik ook een goede kans maar ik miste toen de zege.'

Het is voor Caron de tweede keer dat hij dit toernooi op zijn naam schrijft. Naast de beker wint Caron een wildcard voor het komende KLM Open op de Kennemer G&CC (10-13 september 2015).

Dames

Bij de dames bleef het tot het eind spannend toen de Italiaanse Tian Xiaolin gedurende de laatste ronde steeds dichterbij ‘local hero’ Ileen Domela Nieuwenhuis kroop. 

De Italiaanse begon de vierde ronde met een double bogey en drie holes later een bogey, maar maakte dit meer dan goed met zes birdies voor een rondje 69 (-3). 

Domela Nieuwenhuis bleef de eerste negen holes foutloos met een birdie op hole 9. Met twee birdies, een bogey en een double bogey sloot ze af met 73 slagen. 

Beide speelsters eindigden op een totaal van level par en een play-off moest de beslissing brengen.

Na een eerste hole in par voor beiden miste Tian op de par-3 elfde een korte putt voor par. Domela Nieuwenhuis verzaakte niet en maakte haar par en won voor de tweede keer het Brabants Open. Ze veroverde daarmee een wildcard voor het Deloitte Ladies Open in 2016.

De Brabantse zette op zaterdag het baanrecord op de Eindhovensche Golf een stukje scherper met een ronde 65 (-7). Bij de professionals is het record in handen van de Francaise Gwladys Nocera die op het Ladies Open een ronde in 64 slagen noteerde. 

Domela Nieuwenhuis won met rondes 75-65-75-73. Tian Xiaolin werd tweede met 70-72-77-69. Roos Haarman werd derde met +3 (74-71-74-72).

De overwinning van Domela Nieuwenhuis geeft het 85-jarige jubileum van de Eindhovensche Golf extra glans. Het Brabants Open krijgt steeds meer een internationaal karakter met een record in 2015 van 44 buitenlandse deelnemers uit 12 landen.

Eindstand heren

Eindstand dames