Naarderbos
Het clubhuis van Naarderbos

Dennis van der Zeijden Memorial

10 april 2015 Redactie GOLF.NL
Op 27 mei wordt de Dennis van der Zeijden Memorial gespeeld, een benefietwedstrijd voor de DennisvanderZeijden.nl Foundation.

Stichting voor fysiek beperkten

Op woensdag 23 april 2014 namen meer dan 1.000 mensen afscheid van Dennis van der Zeijden. Vanaf het moment dat er kanker in zijn rechterscheenbeen werd geconstateerd en een amputatie onvermijdelijk was, heeft Dennis van der Zeijden zijn grenzen verlegd door ‘sport’ weer centraal in zijn leven te stellen en de limieten weer op te zoeken. 

Al snel bleek dat er voor fanatieke sporters met een fysieke beperking bijzonder weinig mogelijkheden waren. Hij richtte daarom de DennisvanderZeijden.nl Foundation op.

Het doel van de stichting is om iedereen met een fysieke beperking kennis te laten maken met sport en te laten ervaren dat er nog steeds veel mogelijk is op sportief gebied. Daarnaast ondersteunt de stichting ook individuele sporters bij het realiseren van persoonlijke ambities en het verbeteren hiervan, met als motto: ‘Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt’.

Talent voor golf

Zelf bleek Dennis van der Zeijden over een bijzonder talent voor golf te beschikken. In een mum van tijd maakte hij deel uit van het Nederlands team dat naar het Europees Kampioenschap voor gehandicaptengolf werd uitgezonden en in 2012 werd hij uitgeroepen tot Gehandicapte golfer van het jaar.

Op de begrafenis van Van der Zeijden werd bekendgemaakt dat zijn broer Sander de rol van Dennis in de stichting zal overnemen. Op dat moment ontstond het idee om als eerbetoon een fundraising golfevenement te organiseren rond de oprichtingsdatum van de stichting.

The Dennis van der Zeijden Memorial wordt gehouden op woensdag 27 mei 2015 op Golfbaan Naarderbos in Naarden. Het is een shotgun wedstrijd met als spelvorm Texas scramble. Na afloop is er een borrel met veiling en loterij ten behoeve van de DennisvanderZeijden.nl Foundation en een diner.

De kosten bedragen € 180 per persoon of € 695 per flight van vier personen, inclusief lunch, catering op de baan, aangeklede borrel en een dagschotel.

Inschrijvingen (vóór 23 april 2015): djanssen@icscards.nl (Diana Janssen, directiesecretaresse). Meer informatie: dennisvanderzeijden.nl

Lees meer over

Wedstrijden