Golfreizen

Golfen & fietsen om en nabij Ommen

Wie aan een golfvakantie denkt, droomt al gauw weg naar de Spaanse of Portugese Costas, naar adembenemende hoogtes in de Alpen of een megaresort in Florida. In het buitenland golfen klinkt aantrekkelijk, maar míj́n hart gaat sneller kloppen van het ontdekken van een reisje in ons eigen land. Er valt meer te ontdekken dan je denkt.

Shortbreak Golf & Bike

Pin High Golftravel heeft een nieuw arrangement in het reisaanbod: een shortbreak Golf & Bike. Laat ik naast golfen nu fietsen als grote hobby hebben. Wielrennen weliswaar, maar met een e-bike toeren door het Vechtdal in Overijssel klinkt mij ook als muziek in de oren.

Het is een soort safari in eigen land!
Krentenboompjes De Koepel in Wierden

Krentenbollen en -boompjes bij Golfclub "De Koepel"

Het is een zomerse dag in april als we hartelijk worden ontvangen door Anita Pieper bij Golfclub "De Koepel" in Wierden (bij Almelo). We beginnen de break met een lunch. Ook al zijn we in eigen land, sinds ik net onder Breda ben gaan wonen voelt iedere autorit alsof ik vertrokken ben vanuit Brussel Noord. Een lunch kan nog net voordat we starten.

De starter geeft ons wat course management tips voor de korte dogleg op hole 1, maar daarna gaan we zelf op ontdekkingsreis. De golfbaan staat vol met krentenboompjes in bloei. Het zijn kleine witte plukjes van struiken langs iedere fairway, afgewisseld met oude inheemse bomen en jeneverbesstruiken. De golfbaan ligt op een landgoed dat vroeger bekendstond als de Wierdense duinen. Zandgrond dus en door de wijdse doorkijkjes vanaf de ene fairway naar de andere, verbeeld ik me steeds in dat ik op een open vlakte op safari ben.

De wijdse opzet zorgt ook nog voor een high score op de stappenteller!
Hotel Mooirivier by night

De eerste negen is jonger dan de tweede negen en dat is ook te zien aan de jongere begroeiing. Na 9 holes langs krentenboompjes, herinner ik mezelf aan de krentenbolletjes die ik in mijn tas had gestoken. Nog even wat extra energie voor de tweede 9 holes. Die blijken ook lekker open en wijds. Ondanks de prachtige oude, hoge bomen. De weidse opzet zorgt ook nog voor een high score op de stappenteller. Deze zonnige dag sluiten we af op het terras van de golfclub. Een gezellige drukte met allemaal geïnteresseerde en vriendelijke mensen. Proost!

 

Hotel Mooirivier

Wanneer de schemer invalt arriveren we bij ons hotel. De avondzon schittert nog in de (Overijsselse) Vecht en de lucht kleurt donkerroze, oranje en paars. Het hotel is gevestigd in een hoeve met rieten dak en de sfeerverlichting van de oprijlaan geeft een warm welkom.

Hotel Mooirivier comfortkamer

Wederom waan ik mij in een Afrikaans land, ook al ben ik daar nooit geweest; ik beeld me in dat een lodge aan een rivier er zo uitziet. Naast de incheckbalie is een gezellige lounge met heerlijke banken. Kijk vooral even omhoog naar de houten balken in de nok van het dak en de andere originele sfeervolle aankleding. Het ondergaande zonnetje nodigt uit om een (korte) avondwandeling te maken langs de rivier waarna we plaatsnemen op het terras van het hotel. In de verte heten brulkikkers ons luidkeels welkom.

De moderne kamer is ingericht met speciaal voor het hotel ontworpen meubels. Nadat ik het zakje macarons heb verorberd en het welkomstbriefje van de hotelmanager heb gelezen, besluit ik direct het bed te testen. Van zo'n dag in het zonnetje word je rozig.

In de pedalen

De nachtrust heeft ons net zo volledig opgeladen als de elektrische fietsen die voor ons klaarstaan. Eerst langs het ontbijtbuffet. Vleeswaren en kazen van de boerderij om de hoek, vers brood, heerlijke verse (!) fruitsappen en goede koffie. Meer hebben we niet nodig voor een goede fietsbodem. Met een uitgestippelde knooppuntenroute springen we in de pedalen. Hoewel een elektrische fiets nieuw is voor mij, voel ik me als een vis in het water. De Vecht houden we continue aan de linkerhand, zelfs zonder routebeschrijving kun je hier niet verdwalen. Nou ja, je kunt dus verdwalen in gedachten.

Fietsen langs de Overijsselse Vecht

Het Vechtdal kenmerkt zich door natuurgebieden met bossen, stuifzandduinen en heidevelden. En we passeren het ene na het andere kasteel en droomwaardige optrekjes. Kasteel Rechteren is verreweg het belangrijkste en mooiste. Gelegen aan de weg van Dalfsen naar Vilsteren. Het kasteel is de enige van de middeleeuwse kastelen in Overijssel waarvan nog veel originele delen zijn overgebleven. We steken de Vecht weer over bij Ommen, waar we lunchen. In de middag vertrekt mijn moeder richting huis, ze wordt afgelost door mijn vriend. Dat heeft hij goed bekeken, want er staat een sterwaardig diner op ons te wachten die avond.

Asperges van de buurman

De Frans-Nederlandse keuken van Restaurant Aan de Oever in Hotel Mooirivier had mijn verwachtingen al geprikkeld. Op de website had ik gelezen: ‘Een plek waar je je even weg waant van de alledaagse drukte van de stad en waar je geniet van bijzondere gerechten die met liefde en aandacht bereid worden.’ Precies, daar heb ik mij dus weken aan verkneukeld.

Een 3-gangen verrassingsmenu van chef Arjen Bonder en zijn brigade bevat prachtige ingrediënten. Schilderijtjes worden ons voorgeschoteld met verrassende combinaties. 'Asperges van de buurman, geitenkaas mousse en doperwtencrème met een kletskopje van Parmezaanse kaas’ gevolgd door een ‘open ravioli met geplukte eend en een schuim van gember, fijngesneden witlof en rode biet’ en als dessert een ‘crème van aardbei en magnolia, rabarber ingelegd in roze pepertjes, dragon en witte chocolade rotsen’. Bij de koffie wordt extra duidelijk dat er op alle details wordt gelet. Een roze en blauw paaseitje…

Hoogteverschillen, watertjes, glooiing, heide, ruimte en niet te vergeten talloze eekhoorntjes die door de bosjes huppen

Hoge verwachtingen van De Hooge Graven

Voor het ontbijt zie ik dat de mist nog niet is opgetrokken langs de Vecht. Ik besluit, omdat ik vroeg wakker ben, te genieten van de rust langs de rivier. We checken uit bij het hotel en maken ons op voor de tweede golfbaan: De Hooge Graven in Ommen. Eerder dit jaar interviewde ik Atke Wegerif voor ons online magazine. Zij heeft een hoge verwachting geschept van haar homecourse. En terecht! Baanmanager Niek Vreeman en zijn vriendelijke collega’s ontvangen ons met open armen en een goede bak koffie. Wederom genieten we van een bosrijke omgeving, waar bij iedere afslag een uitdagende nieuwe hole wacht. Hoogteverschillen, watertjes, glooiing, heide, ruimte en niet te vergeten talloze eekhoorntjes die door de bosjes huppen. Helaas laat de tijd ons niet toe om de par-3-baan te spelen, maar dat is absoluut een reden om nog eens terug te keren. Na een goede lunch keren we huiswaarts.

Op de terugweg rijden we langs de buurman. “Graag 2 kilo asperges, 1 kilo jonge krieltjes, 1 doosje eieren en 4 doosjes aardbeien, ja meenemen naar huis.” Ook al wonen we in Brabant waar het witte goud op 100 meter vers bij de boer te halen is, een souvenir neem je altijd mee naar huis. Of je nu in het buiten- of binnenland met vakantie bent geweest. 

Deze shortbreak is te boeken via Pin High Golftravel.

Je speelt 2 golfbanen en fietst een dag op elektrische fietsen. Het arrangement is uit te breiden met een extra golfronde bij Golfclub Zwolle.

>> Meer informatie over het arrangement

>> Golfclub "De Koepel" in Wierden

>> Golfclub De Hooge Graven in Ommen

Lees meer over
Reizen Blog Banen