Nieuws

Rokjesdag op de golfbaan

De eerste warme dag van 2021 is officieel gemeten in De Bilt! Schrijver Martin Bril doopte de eerste dag boven 20 graden ooit om tot Rokjesdag, "de dames hadden niets afgesproken, maar toch allemaal een rokje aan". De perfecte timing om de trends te bekijken; rokjes worden eigentijdser en stoerder. De dames van de redactie hebben een 'korte’ selectie gemaakt.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Kies je voor een hysterisch printje, veilig donkerblauw, lekker kort of net boven de knie? Een rokje is niet alleen goed voor het bijkleuren van de melkflessen (als je die al had), het is ook lekker luchtig, modieus en misschien wel het belangrijkste: een extra reden om jouw (golf)garderobe uit te breiden.
Over melkflessen gesproken - smeer de 'out-of-bounds-paaltjes' goed in. De eerste zonnestralen zorgen al snel voor 'water-hindernis-paaltjes' en dat is niet best voor de huid.

Strikje eromheen

Adidas gaat voor duurzaam met een kledinglijn van gerecycled materiaal, om een begin te maken aan het einde van plastic afval. Deze comfortabele rok van Adidas - die dicht bij het gevoel van een joggingbroek komt met het leuke strikje en brede band om de taille  - verdient een plekje in jouw golfgarderobe.

Adidas rokje 2021

Door een caleidoscoop

De rokjes van Tzu Tzu sports vallen lekker op. De Mexicaanse Maria Fassi (foto bovenaan) zorgt altijd voor een kleurrijke combinatie op de LPGA Tour. Designs waardoor je bijna aan de sterkte van je ogen gaan twijfelen en die wat weg hebben van een caleidoscoop waar je als kind doorheen tuurde. Als je het combineert met een neutrale top, is het superstijlvol!

Samba Skort TzuTzu Sports

Be like Anne van Dam

Haar weergaloze swing krijg je er helaas niet bij, maar hetzelfde rokje dragen als Nederlands beste golfster Anne van Dam is natuurlijk al iets om mee te kunnen pronken. Deze korte ‘Susi’ rok van het merk Kjus is comfortabel, ademend en heeft een stijlvolle pasvorm.

Anne van Dam

Golvend golfen

De rokjes van Under Armour komen iets boven de knie. De printjes zijn leuk te combineren met vrijwel alle kleuren tops en jasjes. Dit model 'Links Woven' is in drie kleuren te verkrijgen, met van iedere kleur een ander apart printje. Het materiaal is ademend en waterdicht. Ook heeft hij een fijne binnenbroek.

Under Armour golfrokje

In de wolken

Op het eerste gezicht lijkt de Amelie Rok van J.Lindeberg niet het meest vlotte rokje, maar als je dan de combinatie van topspeelster Nelly Korda (LPGA-speelster) ziet, is het juist hartstikke fris. Wij zijn ervan in de wolken.

Nelly Korda - Top golfspeelster op de LPGA tour
Nelly Korda, LPGA Tour
Beeld: Getty Images

Onderbroekenlol

De 'LOL skort' van het Franse merk Chiberta heeft een geinige print. Het is een pull-on model inclusief binnen broekje. De elastische tailleband zorgt voor maximale bewegingsvrijheid en stevigheid. Het golfrokje heeft een kleurrijke, grappige print aan de voorzijde en is effen zwart aan de achterzijde. (Deze rok is niet overal verkrijgbaar, maar zeker bij Golf Diva.nl)

Chiberta Lol skort

De bovenstaande rokjes zijn over het algemeen goed verkrijgbaar in de lokale golfshop op jouw golfbaan #supportyourlocals, via Jumbo Golfwereld of via de website van de merken zelf.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Fun Equipment