Dutch Open

Thomas Pieters ook naar Dutch Open

Thomas Pieters doet ook mee aan de Dutch Open 2021 op Bernardus (16-19 september). Eerder al legde de organisatie de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen vast. Ook diens landgenoten Garrick Higgo en Branden Grace staan op het affiche.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Niet alleen oud-winnaar Pieters (2015) is een nieuwe, klinkende naam die is toegevoegd aan de deelnemerslijst. Eerder al werd de komst van Louis Oosthuizen, de huidige nummer zeven en eerste niet-Europeaan of -Amerikaan op de wereldranglijst, aangekondigd. In zijn spoor komen nog twee Zuid-Afrikanen van naam: Branden Grace (negenvoudig winnaar op de European Tour) en Garrick Higgo.

Bernardus

Grace speelde slechts één keer eerder mee in het Dutch Open, in 2009, in zijn debuutjaar op de European Tour. Twee jaar later won hij vier toernooien in één jaar. Hij is de enige speler die ooit een score onder de 63 heeft gescoord in een major, 62 in The Open van 2017. Thomas Pieters (Bel), viervoudig winnaar op de Tour, won het Dutch Open al eens in 2015, toen nog op de Kennemer. Hij miste nog nooit de cut in het Dutch Open. In 2016 speelde hij mee in de Ryder Cup en behaalde vier punten uit vijf wedstrijden. Dit is het record voor een rookie in het Europese Team. Bernardus Golf is ook de plek waar Pieters graag oefent. Hij is bekend met de baan. 

Duits talent

Ook het Duitse talent Matthias Schmid krijgt de kans zich op het hoogste niveau te laten zien. Schmid wordt gezien als het grootste Europees talent van dit moment. De voormalige wereld nummer één van de amateurs, won de Silver Medal tijdens The Open Championship. De Medal wordt uitgereikt aan de beste amateur in de eindrangschikking van het Major. Hij wist een startbewijs te verdienen door twee jaar achter elkaar het European Amateur Championship te winnen. 

Naast Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing zijn ook Ralph Miller en Rowin Caron aan de startlijst toegevoegd. Miller won een kwalificatietoernooi van de PGA Holland en Rowin Caron komt uit op de PGA Tour Latinoamérica, die hem uiteindelijk naar de Korn Ferry Tour en mogelijk PGA Tour moet leiden. Johannes Veerman, de Amerikaan met een Nederlands paspoort, die afgelopen zondag won in Tsjechië, heeft zijn deelname ook bevestigd.

Publiek

Zoals het er nu naar uitziet wordt het toernooi met publiek gespeeld maar is ook nog niet geheel duidelijk hoeveel toeschouwers welkom zijn. 'Op basis van recente gesprekken tussen organisator TIG Sports, de gemeente Vught en de veiligheidsregio Brabant Noord is het vertrouwen groot dat het event door kan gaan binnen de geldende corona wetgeving. Op dit moment worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt,' aldus toernooidirecteur Daan Slooter.
Tickets voor het Dutch Open zijn te verkrijgen via deze pagina.

 

Lees meer over
Dutch Open