Ronde 4 van het Ladies European Thailand Championship
Bron: LET

Van Dam wordt vierde in Thailand

24 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is vierde geworden in het Ladies European Thailand Championship. Ze eindigde zes slagen achter de winnaar, de Thaise Kanyalak Preedasuttijit.

Anne van Dam begon de slotdag als tweede met vier slagen achterstand op Kanyalak Preedasuttijit. De Nederlandse begon sterk met twee birdies op de eerste vier holes van Phoenix Gold Golf & Country Club. Op hole 9 maakte ze bogey, op 11 volgde de derde birdie van de dag maar op 15 maakte de Arnhemse nog een bogey. 

Van Dam sloot het toernooi af met par-par-par voor een ronde 71 (-1) en met negen onder par eindigde ze op de vierde plaats. Dat leverde een cheque op van 18.000 euro. De Thaise Preedasuttijit (19) won het toernooi met een slotronde 69 voor een totaal van 15 onder par. 

Preedasuttijit was maar één slag beter dan de 17-jarige Koreaanse amateur Selin Hyun die het kampioenschap afsloot met een knappe slotronde in 65 slagen (-7), maar Hyun verdient geen prijzengeld. Chonlada Chayanun uit Thailand werde derde met -10. 

Anne van Dam speelt dit jaar vooral op de Symetra Tour in Amerika - via dat circuit hoopt ze te promoveren naar de LPGA Tour in 2019 - maar Van Dam speelt ook wedstrijden van de Ladies European Tour zoals het Ladies European Thailand Championship. Het toernooi in Thailand is haar vierde wedstrijd van het seizoen. Van Dam op de jaarranglijst van de 21ste naar de zesde plaats gestegen. 

De Nederlandse heeft één keer gewonnen op de Ladies European Tour, het Xiamen International Open van 2016. Op de LET Access Series, een divisie lager, won de longhitter, op de website van de Ladies European Tour de 'Dutch bomber' genoemd, twee keer.

Eindstand. Order of Merit.

Anne van Dam in de slotronde:

Lees meer over

Anne van Dam LET