Mack Daddy 4-wedges van Callaway

9 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Nieuw van Callaway: de Mack Daddy 4-wedges. De clubs zijn geschikt voor golfers van alle niveaus.

Wat is het?

Mack Daddy is de naam van de wedge-lijn van Callaway. De Mack Daddy 4 is de vervanger van de Mack Daddy 3. De wedges zijn geschikt voor spelers van alle niveaus. De clubs zijn ontwikkeld door specialist Roger Cleveland in samenwerking met de afdeling research en development van Callaway. 

Je kunt kiezen tussen mannen- en vrouwenmodellen en twee afwerkingen, 'platinum chrome' en matzwart. De wedges worden gemaakt met de volgende lofts: 46°, 48°, 50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60° en 64°. Spelers die het clubblad geregeld open zetten bij een slag met een wedge kunnen kiezen uit vier verschillende grinds. De grind zorgt er voor dat het clubhoofd bij een slag met een open blad nog steeds een goede bounce heeft, nog steeds goed onder de bal doorgaat.

Wat is nieuw?

Een nieuwe 'groove-in-groove technology' - microgroeven in de groeven - zorgt volgens Callaway voor meer spin zodat de bal sneller stopt. De wedges met meer loft (54 graden en meer) hebben 5D-groeven voor maximale spincontrole bij ballen uit de rough en rondom de green. 

Vergeleken met de Mack Daddy 3's is de vorm van de MD 4 iets compacter. Er is ook iets meer offset vergeleken met de MD3-wedges. Hoe meer offset, hoe makkelijker het is om de handen voor de bal te houden bij impact.

Productinformatie

De Mack Daddy 4's zijn te koop vanaf 26 januari 2018. De prijs: 169 euro.

Meer weten? callawaygolf.com.

Lees ook: Sergio Garcia is nu een Callaway-speler.

Leer in deze video meer over grind:

Lees meer over

Equipment