Anne van Dam
Anne van Dam: 68 slagen
Beeld: LET

Van Dam gedeeld 1e in VS

29 november 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is de Qualifying School van de LPGA Tour zeer overtuigend begonnen met een ronde 68 (-4).

Anne van Dam maakte woensdag in de eerste ronde vijf birdies en één bogey op de Jones Course van LPGA International in Florida. Dat is goed voor de gedeelde eerste plaats. Ze deelt de eerste plaats met een viertal: Sherman Santiwiwatthanaphong uit Thailand, Nasa Hataoka uit Japan, de Koraanse Hyemin Kim en Gabriella Then uit de VS.

'Ik ben blij met deze start', zegt de Nederlandse, die nummer 9 is op de jaarranglijst van de Ladies European Tour. 'Het waaide hard en er stonden een paar lastige pins, dus -4 is vandaag goed. Het spel was gewoon heel solide. Ik sloeg goede drives en sloeg 17 greens in regulation, dus ik gaf mezelf veel kansen en dat speelt relaxed. Dat is wat je nodig hebt deze week.'

De European Solheim Cup-ster Georgia Hall had veel moeite in de eerste ronde; de pro uit Wales ging rond in 77 slagen.

Er zijn nog vier ronden te gaan en het doel is een plaats bij de beste 20. De beste 20 veroveren een volledige kaart voor de LPGA Tour in 2018. Nummer 21 tot en met 45 (plus gedeeld 45ste) zullen gedeeltelijke speelrechten op de LPGA Tour winnen.

Er doen 166 speelsters mee aan de finale. Het toernooi duurt vijf dagen en er wordt gespeeld op twee banen van LPGA International in Daytona Beach (Florida): de Hills en Jones Courses. Na vier van de vijf ronden is er een cut: de beste 70 speelsters plus ties gaan door. 

Als speelsters gedeeld 20ste worden, dan wordt de 20ste plaats beslist in een play-off over drie holes. Van Dam verovert met haar deelname aan de Q School-finale sowieso speelrechten voor de Symetra Tour, de eerste divisie in Amerika. Hoe hoger ze eindigt, hoe beter haar Symetra-kaart.

Leaderboard.

}