Tip van de week: IJzerspel #4

22 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Het is voorjaar en het mooie weer zit er aan te komen. Tijd om de ijzers aan te scherpen en in topvorm aan het golfhoogseizoen te beginnen! De laatste tip in deze 'ijzersterke' maand komt van Floris de Vries, NGF-coach van de B-selectie en PGA Professional op Golfclub de Haar en de Rosendaelsche.

'De eindstand vertelt bijna alles over de swing van een golfer. Als je naar de topspelers kijkt op tv, zie je dat als ze een ijzer slaan altijd in balans eindigen. Probeer daarom als je gaat oefenen eens de eindstand van een van de beste spelers ter wereld - bijvoorbeeld Jason Day, Dustin Johnson, Rory McIlroy of Tiger Woods - te kopiëren. Als je dit bewust doet kom je er snel achter wat je neiging is bij het slaan van een ijzer en hoe je je evenwicht verliest. 

Wat mij ook altijd opvalt bij de eindstand van topspelers is dat het lijkt alsof ze een punch hebben geslagen. Wat ik daar mee bedoel is dat je ziet dat ze met lange armen eindigen, dus ver voor het lichaam. Clubgolfers eindigen vaak met ingetrokken armen en zijn uit balans omdat ze te veel kracht hebben gebruikt. Probeer daarom in je eindstand met lange armen te eindigen, net als Tiger, Rory, Jason of Dustin!'

Kies een topspeler en ga aan de slag!'
 Floris de Vries is NGF-coach van de B-selectie en PGA Professional op Golfclub de Haar en de Rosendaelsche.


Voor meer artikelen over de regels, ga naar GOLF.NL/regels en GOLF.NL/regelnieuws.  
Voor meer artikelen over de regels, ga naar GOLF.NL/regels en GOLF.NL/regelnieuws.  

Lees meer over

Instructie