Toulon maakt nieuwe putters voor Odyssey

29 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Odyssey ‘verblijdt’ Europa met de nieuwe Toulon Design Putters, waarin volgens de putterfabrikant het beste in design, geluid, gevoel en technologie is samengebracht.

Voor wie dat een referentie vindt: putters uit deze stal van Odyssey zitten al in de tas van tourspelers als Thomas Pieters en Michelle Wie. Ze zijn vanaf half september in Europa verkrijgbaar.

Wie zich afvraagt waar de naam Toulon Design vandaan komt?  Van Sean Toulon, de dertig jaar geleden als ontwerper van clubs zijn entree in de golfwereld maakte met zijn bedrijf Zevo Golf. In 2015 begint hij Toulon Design, dat een jaar later werd overgenomen door Callaway. Daar trad Toulon aan als vice-president en General Manager of Putters.  

De nieuwe lijn telt zeven modellen, vijf blades (Madison, Austin, Columbus, Long Island and San Diego) and two face-balanced mallets (Memphis and Indianapolis).

Volgens moederbedrijf Callaway is de Toulon Design lijn de uitkomst van een studie naar de ‘harmonie tussen geluid, gevoel, rol en maximale uitvoering’. Mooi verwoord natuurlijk, maar zoals voor elk exemplaar geldt: de putter moet vooral je vriend worden. Dus is 'lijfelijk' contact aan te bevelen. voordat je een keuze maakt.

Kenmerkend voor elke Toulon Design Putter is het nieuwe Deep Diamond Mill patroon op het blad. Dit patroon is van invloed op het geluid: het reduceert volgens de fabrikant bij het putten ook hinderlijke vibratie in het gehoor.

De meest in het oog springende putter is de Indianapolis – de mallet putter waarin de ontwerpers iets van de beroemde Indy Cars hebben willen laten terugkomen.

Bij alle putters in deze lijn is het gewicht van de mallet of blade aan te passen, afhankelijk van het model van 350 tot 390 gram. De verwisselbare plaatjes bij de blades en de Memphis-modellen zijn beschikbaar in aluminum (7g), roestvrij staal (20g) of tungsten (40g). Het Indianapolis-model heeft twee verwisselbare ‘pinnetjes’ in 25g, 35g, or 45 gram.

De putters komen beschikbaar met shaftlengtes van 33, 34 en 35 inch. Goed nieuws voor de ‘lefties’: Memphis, San Diego, Madison en Indianapolis komen er ook voor linkshandigen.

Alle modellen op één na zijn er vanaf 469 euro. De Indianapolis begint pas bij 549 euro.

Voor meer informatie:

www.odysseygolf.com

Lees meer over

Equipment