GolfMarkt nummer 9 is uit

Alles over het thema van deze editie 'de waarde van golf'
7 september 2016 Redactie NGF

Het aantal golfers is het afgelopen jaar, ondanks een lichte daling van 0,8%, redelijk stabiel gebleven. Bekeken over de afgelopen vijf jaar kan er een stijging van 2,5% worden geconstateerd. Het afgelopen jaar kent een instroom van 41.032 nieuwe golfers. In totaal telt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) 369.387 geregistreerde golfers. 

GolfMarkt nummer 9

In de nieuwe editie van GolfMarkt laten de NGF en haar partners zien wat de waarde is van de golfsport. Uit onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) met de Hogelschool Arnhem en Nijmegen is gebleken dat sport een toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie van 4,7 miljard euro heeft. Wat hiervan de bijdrage van de golfsport is, is (nog) niet bekend, maar naast economische waarde kent golf echter ook gezondheids-, sociale-, sportieve en natuurwaarde. Golfmarkt onderzocht wat de bijdrage van golf is aan de Nederlandse samenleving.

"De bijdrage van golf aan natuur en milieu is onmiskenbaar,” aldus Jeroen Stevens, directeur NGF.

Onderwerpen 

'Wat beweegt de golfconsument?', 'wat zijn de geheimen van een succesvolle businessclub' en 'waarom investeren in golf'? Stuk voor stuk onderwerpen die onlosmakend verbonden zijn met het thema van GolfMarkt nummer 9.

Maar er is ook nieuws vanuit de afdeling duurzaamheid, het nieuwe jeugdprogramma RAAK! en we krijgen mooie tips van een succesvolle PGA-professional en baanmanager. En uiteraard bevat deze editie van de GolfMarkt weer de laatste cijfers en trends van de Nederlandse golfmarkt, opgenomen in het Dashboard. Kortom een editie vol nieuws, achtergrondverhalen.


Golfmarkt nummer 9 is hier digitaal terug te lezen en valt in de loop van volgende week bij alle clubs en banen op de deurmat. De NGF-dashboard cijferbijlage is hier te vinden.

}