Romy Meekers Jerry Ji
De winnaars: Romy Meekers en Jerry Ji.
Beeld: Ronald Speijer

Meekers en Ji winnen Nationaal Kampioenschap Strokeplay Junioren

16 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Het NK Strokeplay voor Jongens en Meisjes t/m 21 jaar is gewonnen door Jerry Ji en Romy Meekers, die daarmee ook de prestigieuze Trompbeker in ontvangst mochten nemen.

Ji versloeg verrassend de leider na drie ronden, Vince van Veen, na een slotronde 71 (-1) om op een totaal van drie slagen boven par te eindigen (72-73-75-71).

Ji bleef twee slagen voor op Severiano Prins van de Koninklijke Haagsche (+5).  Rilan van Opstal en Vince van Veen, die beide op +6 eindigden, volgden op drie slagen.

Voor Ji was het de tweede keer dat hij een NK op zijn naam wist te schrijven, vorige week werd hij op het NK tot en met 18 jaar tweede.

“Ik ben hier heel blij mee”, reageerde de winnaar na zijn ronde. “Ik had voor mezelf het doel om in de top drie te eindigen maar het is de hoofdprijs geworden”.

“Ik heb de laatste ronde mijn eigen spel gespeeld, ondanks de druk van Vince en Rilan die in dezelfde flight zaten. Het is beter uitgekomen dan ik had verwacht. Ik speelde solide en de putts wilde vallen. Vanaf hole 14 ging ik sterker spelen. Toen ik op 15 en 16 een birdie maakte wist ik dat ik het niet meer mocht laten lopen”.

“Na mijn tweede plaats op het NK t/m 18, het halen van de kruisfinale van de competitie met Noordwijk en nu de winst op de Trompbeker, kan mijn jaar al niet meer stuk”.

Zege plus baanrecord

Bij de meisjes was er een afgetekende zege voor Romy Meekers. De 18-jarige speelster van de Pan had in het clubhuis een voorsprong van elf slagen op haar clubgenote Zhen Bontan (+15) en twaalf slagen op de nummer drie, eveneens spelend voor de Pan, Roos Haarman (+16).

Romy Meekers tekende voor een indrukwekkende slotronde 65 (-7) waarin ze acht birdies en een bogey noteerde. Haar totaal kwam daarmee op vier slagen boven par (74-75-78-65).

Naast de overwinning verscherpte Meekers het baanrecord van de Noord Nederlandse G&CC.

“De derde ronde vanochtend speelde ik niet echt lekker”, vertelde een glunderende winnares na afloop. “Ik ging nog wel als leider de finale in maar ik wilde me focussen op mijn eigen spel en niet op wat Zhen en Roos  gingen doen. Roos sloot de derde ronde af met drie birdies op rij, dus ik wist dat ze sterk stond te spelen. Ik wist dat het strijd zou gaan worden maar alles viel op zijn plaats.”

Meekers tekende in de finale voor zes birdies op de eerste negen holes om na de turn te openen met een birdie en ook af te sluiten met een birdie. Op de par-4 veertiende maakte Meekers met een bogey de enige fout van de ronde. Vooral het putten was een van de sterkste onderdelen van haar spel vandaag.

Tijdens het toernooi werden er twee holes-in-one gemaakt. Zaterdag maakte Job Schoenmaker op de par-3 vierde een ace, zondag had Vince van Veen op dezelfde hole ook slechts een slag nodig.

Uitslag jongens.

Uitslag meisjes.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}