Anouk Sohier
Anouk Sohier en Berry Jole wonnen op dinsdag de voorjaarswedstrijd op Golfbaan Stippelberg.
Beeld: Golfsupport.nl

Sohier en Jole de beste in voorjaarswedstrijd

3 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Anouk Sohier en Berry Jole hebben in lastige omstandigheden de eerste grote amateurwedstrijd van het seizoen gewonnen.

Al weer voor het derde jaar op rij was Golfbaan Stippelberg gastheer van de eerste belangrijke test voor de Nederlandse topamateurs. En wederom in een stevige wind werden 36 holes gespeeld op de baan in Bakel.

Bij de dames was het Anouk Sohier die verrassend met de zege naar huis ging. Na een degelijke eerste ronde in 75 (+4) slagen gaf de speelster van Princenbosch in de middag de concurrentie het nakijken met een ronde 70 (-1), verreweg de beste ronde van de dag.

Supermooi

‘Ik vond het lastig spelen vandaag’, zei Sohier. ‘Er stond een flinke wind en de greens zijn lastig, met veel slopes erin. Je moet veel geduld hebben op deze baan en dat heb ik vandaag goed gedaan. De 16-jarige amateur bleef met een totaal van +3 het drietal Roos Haarman (+6), Zhen Bontan (+7) en Romy Meekers (+10) van De Pan knap de baas.

‘Ik stuurde m’n vader gisteravond een berichtje dat m’n spel goed voelt en dat ik ging winnen. Ik zag vandaag meer als een goede voorbereiding op het toernooi van aanstaande donderdag en vrijdag (het NK t/m 18 jaar op De Dommel, red.). Dat het dan zo loopt is supermooi. Dit is mijn eerste grotere overwinning’, aldus Sohier, die een achtergrond heeft in hockey maar daar door een knieblessure mee moest stoppen. ‘Ik heb veel plezier in het golfen dus het komt wel goed uit zo’, zegt de speelster van de NGF B-selectie.

Nieuwe putter

Bij de heren was alleen de winnaar na 36 holes onder par. Berry Jole noteerde in de morgen een 69 en stond daarmee nog twee slagen achter Ruben van Uden, die met een knappe 67 (-4) de leiding had na 18 holes. Een ronde level par in de middagronde was voor Jole voldoende om Van Uden voorbij te gaan. Achter Jole (-2) en Van Uden (par) deelden Martijn Horters en Zeger de Graaf met +2 de derde plaats.

‘Voor het eerst vielen er vandaag veel dingen samen’, zei de 23-jarige Jole over zijn zege. ‘Het ging de afgelopen tijd elke week een stukje beter. Ik ben onlangs bij Tim Nijenhuis geweest om eens goed te kijken naar mijn putter en om te zien wat ik nodig had, en dat pakt vandaag heel goed uit. Ik was de enige onder par, al maak ik wel twee keer bogey op 18.’

‘Het was echt niet makkelijk vandaag en dit toernooi heeft elk jaar een sterk veld’, vertelt de hoofdklassespeler van Houtrak 1. ‘Het geeft veel voldoening dat ik hier zo goed uit de voeten kan komen’, aldus Jole, die vier jaar studeerde en golf speelde in Amerika. ‘Ik heb dit toernooi lang niet kunnen spelen. Mooi om dan gelijk te winnen.’

Uitslag dames.

Uitslag heren.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}