The Montgomerie Maxx Royal
Montgomerie Maxx Royal, de winnaar in Turkije

De beste golf clubs in 15 landen, gekozen door golfers

16 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Elk jaar reikt Leadingcourses.com Golfers' Choice Awards uit, gebaseerd op de Golfers' Choice Rankings. Alle prijzen zijn nu uitgereikt en het gaat dit jaar om vijftien landen op drie continenten: 11 in Europa, drie in Afrika en eentje in Azië.

De Golfers’ Choice-ranglijsten zijn gebaseerd op mening van golfers die een review plaatsen op Leadingcourses.com. Hierdoor zijn de ranglijsten actueel, transparant en onafhankelijk. 

Er worden alleen ranglijsten opgesteld als er voldoende golfbaanbeoordelingen in een land gegeven zijn. Omdat de ranglijsten de mening weergeven van golfers, kan het voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen er niet op voorkomen, simpelweg omdat je er als 'gewone golfer' niet kunt of mag spelen. 

In sommige landen werden ook Golfers' Choice Awards uitgereikt in subcategorieën zoals Beste golfbaan, Meest gastvrije golfclub, Beste prijs/kwaliteit en meer. Alle golfers' Choice Rankings zijn te vinden op Leadingcourses.com

Beste golfclubs per land

Hieronder volgen de clubs die een Golfers' Choice Award hebben gekregen voor Beste Golfclub van het land. 

Lees hier meer over de Award voor de Haagsche.

Greenfees

Volgens Leadingcourses.com betalen golfers liever wat meer voor een geweldige baan, dan een aanzienlijk bedrag te betalen voor een gemiddelde baan. De hoge prijs - aldus Leadingcourses - moet wel garant staan voor een onvergetelijke ervaring, de service moet tot in de puntjes verzorgd zijn en de baan geweldig en perfect onderhouden. 
De greenfee op Real Club Valderrama - de nummer 1 van Spanje - begint bij € 330 en de nummer 1 van Portugal - Monte Rei Golf & Country Club - rekent € 190 voor een ronde golf. Ook op de Nederlandse nummer 1 - de Koninklijke Haagsche - moet voor een greenfee (die begint bij € 100) flink de portemonnee worden getrokken. 

Reviews

Aan het eind van 2015 telde Leadingcourses.com meer dan 300.000 beoordelingen - in het Nederlands, maar ook in zeven andere talen. Alle beoordelingen die Leadingcourses toont, zijn bekeken en goedgekeurd door het team van de website. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld, krijgt een hogere status en zijn of haar beoordeling telt daardoor zwaarder mee. 

Om betrouwbaarheid te waarborgen, heeft Leadingcourses verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven.

Over Leadingcourses.com 

De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. Leadingcourses.com werkt nauw samen met GOLF.NL. De website Leadingcourses.com heeft als doel om golfers te helpen om te spelen op mooie golfbanen, die geschikt zijn voor hun niveau. Op de site kan men zien hoe spelers met een soortgelijke handicap een baan beoordelen. Uiteraard kan men ook een ‘overall cijfer’ zien van een golf club. De website is beschikbaar in acht talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.000 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 125 landen.en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.
}