Gijsje Eigenwijs

Competitieteam zamelt ruim 7000 euro in voor goed doel

13 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Een competitieteam van Prise d'Eau heeft dit jaar weer geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Afgelopen voorjaar heeft Heren 4 van Prise d'Eau zich in de NGF Competitie opnieuw ingezet voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting biedt een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje vakantie aan in een vakantiewoning. 

Het team laat zich elk jaar 'financieel uitdagen' door familie, vrienden en collega's. Dat gebeurt onder de naam 'Golf4Gijsje'. Zo geven familie, vrienden en collega's bijvoorbeeld voor elke gewonnen partij van Prise d'Eau Heren 4 een bepaald bedrag. Maar ook andere competitieteams hebben een financiële bijdrage geleverd (onder meer Best 4, Kralingen 2, Princenbosch 4 en Prise d’Eau Heren Senioren 1).

Dit jaar heeft Heren 4 van Prise d'Eau goed gespeeld (poulekampioenschap door maar drie van de 36 partijen te verliezen) en zo is een recordbedrag bij elkaar gespeeld van 7.184 euro. Dat is bijna een verdubbeling van het bedrag van vorig jaar. Met dit bedrag kan de stichting ruim een half jaar de exploitatie van een huisje financieren. Op zondag 10 juli is - door een deel van het team - de cheque uitgereikt aan Nicole Baeten, bestuurslid van de stichting. 

Het team van Prise d'Eau probeert ook de naamsbekendheid van Stichting Gijsje Eigenwijsje te vergroten, bijvoorbeeld door te spelen met een golftas waarop het logo van de stichting staat. Het team bestaat uit Jos Hendriks, John Leenaars, Ivo van Ierland, Léon Sleven, Marco Wildhagen, Alwin Tazelaar, Mike Hoendervangers en teamcaptain Jan Mandema.

Kijk voor meer informatie op gijsjeeigenwijsje.com.
}