Deelnemers aan de PGA Junior League op Golfvereniging Leeuwenbergh
Deelnemers aan de PGA Junior League op Golfvereniging Leeuwenbergh

PGA Junior League op Leeuwenbergh

25 november 2015 Redactie GOLF.NL
Na eerdere edities van de PGA Junior League op andere banen was Golfvereniging Leeuwenbergh afgelopen zondag gastheer van de succesvolle jeugdwedstrijden.

Leeuwenbergh Golf Academy organiseerde de wedstrijd in samenwerking met de jeugdcommissie en vijf jonge jeugdcoaches. De club noemt het een groot succes.

PGA Junior League is in 2011 in de Verenigde Staten gelanceerd. Het zijn teamwedstrijden voor jeugdspelers van elk niveau.

De teams spelen best ball matchplay en alle spelers krijgen hun eigen shirt met rugnummer. Ze spelen negen holes waarbij na elke drie holes - een flag genoemd - het aantal slagen per paar geteld wordt over die drie holes. Na drie holes worden de punten verdeeld: één voor de winnaar, een halve bij een gelijke stand en nul voor de verliezer. Over negen holes kan een koppel dus maximaal drie punten verzamelen. Het totaal aantal punten bepaalt wie het winnende team is.

Er deden 18 jeugdspelers van Leeuwenbergh mee, van net beginnende spelers tot kinderen met handicap 30. De jeugd speelde vanaf verschillende tees, ook de paarse en lichtblauwe tees (Commited to Jeugd-tees) werden gebruikt om te zorgen voor een optimale golfbelevenis. Een prijsuitreiking sloot de dag afwaarbij iedere jeugdspeler een erelint kreeg.

In 2016 zal Leeuwenbergh Golf Academy vaker PGA Junior Leagues organiseren. Voor meer informatie over de PGA Junior League of jeugdgolf op Leeuwenbergh, neem contact op met golfacademy@leeuwenbergh.nl.                                                 

}