Beeld: Getty Images
Equipment

Best dressed on tour

Beeld: Getty Images
Wie golf zegt, zegt stijl. Een ouderwetse stijl zeggen sommigen, en denken daarbij aan baretten, kraagjes, ruitjes en rode broeken. Een moderne stijl, zeggen anderen: hippe rokjes, ademende tops en gedurfde prints. De golfwereld ontwikkelt zich, en daarmee ook de kleding die de golfers dragen.

Op de tour is dit niet anders. Ook hier worden stapjes gemaakt richting versoepeling van de bekende dresscode. Zo mogen sinds 2016 spelers op de Europese Tour en de Amerikaanse PGA Tour tijdens trainingsronden een korte broek dragen. En werd het dragen van een korte broek zelfs op wedstrijddagen toegestaan tijdens het snikhete Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika in 2019.

Hoodie-gate

Maar dat het in kleine stappen gaat en niet in grote bewijst de 'hoodie-gate' maar weer eens. Want in welke andere sport dan golf staat de wereld op zijn kop als een sporter een capuchontrui draagt? Tyrrell Hatton kreeg het voor elkaar. Deze Britse speler droeg verschillende ‘hoodies’ op het BMW PGA Championship op Wentworth in 2020 - dat hij uiteindelijk won - en de golfwereld ontplofte. Sommige clubs communiceerden nog maar een keer hun kledingvoorschriften: ‘no hoodies!’, terwijl veel golfers zelf deze bold move van Hatton wel konden waarderen, zelfs toejuichten. En de truien, uit de nieuwe COLD.RDY lijn van Adidas, waren binnen mum van tijd uitverkocht.

Best dressed

Toch weten veel professionele spelers zich ook uitstekend te kleden binnen de kledingvoorschriften. De redactie van GOLF.NL keek de afgelopen weken aandachtig naar de LPGA LOTTE Championship op Hawaii, het Austrian Golf Open en The Masters en spotte deze trendsetters. We maakten een Best Dressed On Tour Top 5:

 1. Yui Kawamoto
  Met stip op 1 staat voor ons toch wel Yui Kawamoto. De jonge Japanse stal de show in haar witte plooirok met stippen en hoog opgetrokken sokken. Houd haar in de gaten, is het niet voor haar golfspel, dan zeker voor haar kledingstijl!
  Yui Kawamoto - gezien op de tour
  Beeld: lpga.com

 2. Lydia Ko
  Deze Nieuw-Zeelandse heeft haar weg omhoog gevonden met een prachtige overwinning op het LPGA LOTTE Championship. Waar het fashion betreft, heeft zij altijd voorop gelopen. Ze golft het liefst in yogakleren, en waarom ook eigenlijk niet?
  Lydio Ko - Gezien op de tour
  Beeld: Golfsupport

 3. John Catlin
  Tijdens het Austrian Golf Open droeg winnaar John Catlin een combinatie die we niet eerder hadden gezien: muts over pet. De Amerikaanse golfer, geboren en getogen onder de Californische zon, moet het koud hebben gehad in Oostenrijk. Wie weet zien we deze combinatie wel vaker terugkomen op toernooien met lage temperaturen!
  John Catlin - Gezien op de tour
  Beeld: Golfsupport

 4. Ian Poulter
  The Masters in Augusta ademt tradities en fashion. Het groene jasje, de witte overalls van de caddies... en wie kent de legendarische foto uit 1960 niet van Ben Hogan en Arnold Palmer op hole 2 (foto boven aan dit artikel). Talking about style! Maar ook Ian Poulter heeft stijl, zijn eigen stijl welteverstaan. En op Augusta toont hij die graag.
  Ian Poulter - Gezien op de tour
  Beeld: Jared C. Tilton

 5. Will Zalatoris
  Deze verrassende runner-up op Augusta toonde zijn bravoure niet alleen in zijn golfspel maar ook met de prints op zijn shirts. Op vrijdag waren dat kleurige cocktails en op de finale zondag vrolijke madeliefjes. Way to go, Will!
  Will Zalatoris - Gezien op de tour
  Beeld: Hunter Martin - Augusta National
Lees meer over
Equipment