Ontdek de wereld van golf

Wie gaat golfen, ontdekt zoveel meer! Benieuwd wat het jou allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je wil weten.

scroll

verder

Wat is

golf?

Wat is

golf?

Wat is

golf?

Uitdagend en verslavend

Ontspanning én inspanning. Dat is golf! Golf is uitdagend én verslavend. Je kan het spelen met wie, waar, wanneer en hoe jij het wil. Zo is er altijd wel een reden te vinden waarom golf bij jou past.

Daarom golf

Golf is een ware work-out voor je lijf én je geest! Als je 9 holes loopt - waar je zo’n twee uur over doet - verbrand je gemiddeld 700 calorieën. 

Bij elke swing gebruik je heel wat spieren. En 10.000 stappen? Die heb je op de golfbaan zó gezet.

Golf is perfect om te socializen en nieuwe mensen te ontmoeten

Golf werkt stressverlagend

Wat je drive ook is… Wie gaat golfen, ontdekt zoveel meer!

Golf in

cijfers

Golf in

cijfers

Golf in

cijfers

Wist je dat?

Golf is de vierde sport van Nederland

Er zijn meer dan 420.000 golfers in Nederland

Golf speel je op meer dan 250 banen, verspreid door heel Nederland

Wereldwijd staat golf in de top 10 van populairste sporten en vrijetijdsbesteding

Zo werkt

het

Zo werkt

het

Zo werkt

het

golfen doe je zo

Simpel gezegd is het bij golf de bedoeling om de bal over grote afstanden met precieze bewegingen in een hole (een gat in de grond) te slaan. En dat in zo min mogelijk aantal slagen. Banen bestaan uit 9 of 18 holes, iedere hole heeft een andere afstand en moeilijkheidsgraad. Speel je een hole uit met het minste aantal slagen? Dan heb je gewonnen!

Naast 18 holes kun je golf ook spelen op 9 holes en zogenoemde par-3 banen. De par-3 banen zijn laagdrempelig en loop je in minder dan één uur uit. Hierdoor is het voor beginners de ideale plek om golf onder de knie te krijgen.

Topsport

Topsport

Topsport

de wereld van topgolf

Grote kans dat je namen als Tiger Woods, Dustin Johnson en onze eigen Joost Luiten en Anne van Dam al eens hebt gehoord. Golf is wereldwijd een populaire sport met een aantal grote toernooien, voor zowel individuele golfers als teams. Voor individuele spelers zijn er meerdere grote toernooien die bekendstaan als de ‘majors’ in golf. Vergelijkbaar met Grand Slams in de tennissport.

toernooien

In teamverband zijn er twee grote golftoernooien: de Ryder Cup voor mannen en de Solheim Cup voor vrouwen. Deze zijn live te volgen op televisie en worden over de hele wereld bekeken. In beide toernooien nemen de beste twaalf spelers uit Europa het op tegen de twaalf beste golfers uit de Verenigde Staten.

In 2026 komt het grootste internationale golfevenement voor vrouwen naar Nederland. De baan van Bernardus Golf in Cromvoirt is dan het strijdtoneel voor het meest prestigieuze golfevenement in het vrouwengolf: de Solheim Cup. 


In Nederland zijn er jaarlijks twee toptoernooien: het KLM Open en het Big Green Egg Open. Tijdens deze toernooien komen veel nationale en internationale topgolfers in actie.

TeamNL

Golf is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en TeamNL. Die laatste ken je vast wel van de Olympische Spelen. TeamNL is namelijk hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau bij onder andere EK’s, WK’s en de Olympische en Paralympische Spelen. Op de Spelen kwamen voor Nederland tot nu toe twee golfers in actie. In 2016 stond Joost Luiten op de baan in Rio en Anne van Dam vertegenwoordigde ons land op de Spelen in Tokio. 

#TeamNLGolf🦁🇳🇱

De baan

op

De baan

op

De baan

op

golfregels voor dummies

Wie golf speelt is zelf scheidsrechter. Daarom moet je als golfer de basisregels van het spel kennen voordat je de baan opgaat. Deze regels komen aan bod in het golfregelexamen. Slaag je voor dit examen? Dan mag je starten met je golfhandicap. Het klinkt saai, maar geloof ons de regels leren en kennen is superleuk! En niet onbelangrijk, sommige basisregels zijn belangrijk voor je veiligheid. Uiteraard hoef je deze regels niet direct te kennen als je start met Golfstart of Probeer Golf.

Baanpermissie

Op sommige golfbanen mag je meteen spelen, maar er zijn ook banen waar je een baanpermissie nodig hebt. Hiermee ben je bevoegd om op een bepaalde golfbaan te spelen. Wanneer je kiest voor Golfstart, ontvang je in veel gevallen in de laatste les je baanpermissie.

golfHandicap

Ehm, een handicap? Simpel gezegd is dat je score. Het bepaalt je niveau en zegt iets over hoe goed je bent als golfer. Wanneer je net begint met golfen start je met handicap 54. Een professionele golfer heeft handicap 0. Dus, hoe lager je golfhandicap, hoe beter je het spel beheerst.

Kosten en lidmaatschap

Kosten en lidmaatschap

Kosten en lidmaatschap

wat kost het?

Golf is toegankelijk voor iedereen. Net als bij iedere andere sport kun je het zo duur maken als je zelf wil. Via Probeer Golf boek je eenvoudig gratis een kennismakingsles én met Golfstart krijg je voor slechts 99,- euro 6 lessen zodat je de basis van golf onder de knie krijgt.

Lidmaatschap

Welk type lidmaatschap het beste bij jou past, hangt vooral af van hoe vaak je wil gaan spelen en hoeveel je wil betalen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer clubs met flexibele lidmaatschappen. Daardoor is het moeilijk om één vaste prijs te delen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een lidmaatschap? Informeer dan eens bij een golfbaan bij je in de buurt.

Kleding en materialen

Kleding en materialen

Kleding en materialen

Wat trek je aan?

Wees niet bang dat je een ruitjesbroek of petje moet dragen om de baan op te mogen. Het is vooral belangrijk om sportieve kleding aan te trekken. Kleding waar je je comfortabel in voelt en lekker in kunt bewegen. Ook is het belangrijk om schoenen met een vlakke zool te dragen.

Wat heb je nodig?

Vaak kun je als beginnende golfer (gratis) spullen lenen. Zo kun je rustig ontdekken of de sport wat voor je is en hoef je niet direct spullen te kopen.

Dit heb je nodig:

Comfortabele kleding

Set golfclubs

Golfballen

Golftas

Eventueel: trolley

Aan

de slag

Aan

de slag

Aan

de slag

aan de slag

Zo, nu weet je alles om te starten met golf! Ga je voor een gratis kennismakingsles óf kies je voor 6 lessen met Golfstart?

#probeergolf

een gratis kennismakingsles

Dé ideale manier om golf te ontdekken. Het allerleukst samen met vrienden, familie of collega’s.

#golfstart

6 lessen voor 99,-

Met 6 lessen voor 99,- euro ervaar je de perfecte start als beginnende golfer.

#welcometotheclub

Volg ons op Instagram en krijg inspiratie, updates en veel meer…

Volg @GOLFNL

Volg ons op Instagram