Beginnen met golf

Hoe haal ik mijn baanpermissie?

Nadat je een clinic of kennismakingsles hebt gehad wil je natuurlijk verder, maar welke stappen zijn er als je de golfbaan op wilt en je baanpermissie wilt halen?

Er is veel informatie over golf te vinden op internet en over wat je moet doen als je begint met golf. Op deze pagina leggen wij in het kort uit wat je moet doen om baanpermissie te halen. Dit heb je nodig om de golfbaan op te gaan en holes te spelen!

Hoe haal ik mijn baanpermissie?

Golf leer je vooral door het veel te doen en daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de baan in te gaan. Op sommige kortere golfbanen mag je al meteen spelen, maar voor grotere/langere banen heb je vaak baanpermissie nodig. Vraag daarom altijd op de golfbaan waar je wilt spelen, wat je nodig hebt. 

Baanpermissie voor het spelen op de 'grote baan' krijg je in het algemeen al na een aantal lessen en als je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. De eigenaar van de golfbaan bepaalt of iemand de baan op mag, en de norm kan per baan verschillen. In praktijk is het meestal zo dat de golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent om baanpermissie te krijgen en vraagt deze voor je aan door je in te schrijven bij de golfbaan of golfclub. Sommige golfbanen of -clubs vragen hier een vergoeding voor, dus vraag dit even na. Met deze baanpermissie kan je vervolgens je handicap gaan te halen.

Haal baanpermissie voor 99 euro

De ideale manier om je baanpermissie te halen is met Golfstart, een pakket van 6 lessen voor 99 euro waarbij je in de laatste golfles je baanpermissie ontvangt! Boek nu een Golfstart bij jou in de buurt op golf.nl/golfstart.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het halen van baanpermissie met je golfleraar eruit ziet.


Lees meer over
Beginnen met golf