Beginnen met golf

Hoe haal ik mijn baanpermissie?

Nadat je een clinic of kennismakingsles hebt gehad wil je natuurlijk verder, maar welke stappen zijn er als je de golfbaan op wilt en je baanpermissie wilt halen?

Golf leer je vooral door het veel te doen en daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de baan in te gaan. Op sommige kortere golfbanen mag je al meteen spelen, maar er zijn ook golfbanen waar je een baanpermissie nodig hebt. 

Wat is golfbaanpermissie?

De eigenaar van de golfbaan bepaalt of iemand de baan op mag, en de norm kan per baan verschillen. Golfbaanpermissie is dat je bevoegd bent om op de baan waar je je golfbaanpermissie hebt gehaald te spelen. Elke golfbaan beslist zelf of zij een golfbaanpermissie van een andere golfbaan accepteren. Baanpermissie voor het spelen op de baan krijg je op veel banen al na een aantal lessen en als je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. In praktijk is het meestal zo dat de golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent om baanpermissie te krijgen en vraagt deze voor je aan door je in te schrijven bij de golfbaan of golfclub.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Haal via Golfstart je baanpermissie!

De ideale manier om je baanpermissie te halen is met Golfstart, een pakket van 6 lessen voor 99 euro waarbij je in de laatste golfles je baanpermissie ontvangt! Je krijgt les van gecertificeerde golfprofessional, je krijgt les in groepen (met je vrienden!), je kan gratis oefenen en je kan materiaal lenen. Boek nu een Golfstart bij jou in de buurt op golf.nl/golfstart.  

GOLFSTART - In 6 lessen de golfbaan op of in 10 lessen handicap 54 halen

Leren golfen begint hier!

Klik hier

Heb jij de GOLF.NL app al?

Als je je baanpermissie hebt gehaald kan je de app GOLF.NL downloaden en je eigen oefenrondes registreren, golfvrienden toevoegen en je NGF-pas bekijken. Klik hier om de app te downloaden! 

Lees meer over
Beginnen met golf