Topgolf

Gretige Mayka Hoogeboom moet nog 2 maanden wachten op seizoenstart: 'Heb superveel geleerd in eerste jaar'

Terwijl veel professionele tours al begonnen zijn aan het seizoen, start de LET Access pas in april. Mayka Hoogeboom begint dan haar tweede profseizoen. "Als ik goed speel, kan ik bovenin meedoen. Dat geeft veel motivatie."
Beeld: Tristan Jones / LET

Beeld: Tristan Jones / LET

Door de slechte weersomstandigheden in Nederland de afgelopen maanden kon Hoogeboom weinig trainen. "Alleen de drivingrange was open op Golf Amsteldijk. Dat maakte het wel moeilijk", vertelt ze. "Ik kon mijn wedges trainen en bezig zijn met techniek voor mijn full swing, maar het was niet ideaal. Putten deed ik op een mat. Gelukkig komt dat goed de komende tijd en heb ik nog even tot de toernooien beginnen."

Als pro komt er veel meer bij kijken dan als amateur

In haar eerste seizoen op de LET Access eindigde ze als 53ste op de Order of Merit. Ze kijkt met een positief gevoel terug. "Ik heb superveel geleerd. Tijdens collegegolf op de Kent State University in Ohio werd alles voor me geregeld. Nu moet ik zaken buiten de golfbaan allemaal zelf regelen. Als pro komt er veel meer bij kijken dan als amateur, zoals het boeken van verblijf en vluchten. Bovendien is de positie op de Order of Merit veel belangrijker."

Geleerd om 'lager' te gaan

Over haar resultaten is Hoogeboom tevreden. "Als eerstejaars pro heb ik één cut gemist in dertien toernooien, terwijl mijn spel beter kon. Als ik goed speel, kan ik bovenin meedoen. Dat geeft veel motivatie voor komend seizoen." Haar goede scores zijn vaak lager dan anderen. "Dat heb ik in Amerika geleerd. Eerder bleef ik een beetje hangen op -1. Tijdens college leerde ik om door te gaan naar -2 en vanaf daar naar -3. Als je goed speelt, kun je juist meer de vlaggen aanvallen of op een par 5 in twee slagen voor de green gaan."

In 2024 richt Hoogeboom zich opnieuw op het tweede niveau van Europa. "Ik ga een vol seizoen op de LET Access spelen. Daarnaast probeer ik een aantal starts te krijgen voor de LET. Mocht dat goed gaan, dan kan ik mogelijk een betere categorie krijgen bij de re-ranking eind mei."

De komende twee maanden is het vooral trainen. "Het eerste toernooi in Frankrijk begint pas op 12 april. In principe speel ik daarvoor één keer mee tijdens de NGF Competitie voor de Noordwijkse. En ik ben in deze periode ook druk bezig om nieuwe sponsors te zoeken."

Lees meer over
LET Access Topgolf