Topgolf

Hoogeboom en Meekers stranden, het blijft bij één Nederlandse speelster op de LET in 2024: 'Doet pijn'

De missie van Mayka Hoogeboom en Romy Meekers is niet geslaagd. Het is hen niet gelukt om volledig speelrecht voor de Ladies European Tour te bemachtigen via Final Stage van de Qualifying School. Hoogeboom kwam heel dicht bij het halen van de cut, maar een dubbel bogey op de laatste gooide roet in het eten.
Beeld: Tristan Jones / LET

Beeld: Tristan Jones / LET

Hoogeboom en Meekers begonnen goed met rondes van respectievelijk level par en twee onder par. Voor Meekers ging het mis op de tweede dag met een desastreuze 81 (+9). Daarmee waren de kansen voor de Utrechtse eigenlijk al verkeken.

Geen goed spel, wel heel dichtbij

Hoogeboom volgde haar openingsronde op met scores van 71 (-2) en 77 (+5). "Ik had na twee rondes lager moeten staan, want ik liet veel liggen", zegt ze. "De derde ronde ging het een stuk minder, want zowel mijn afslagen als approaches waren niet goed. Dat resulteerde in een onverwachte score. Maar met veel hoop en goede moed begon ik aan dag vier."

Dat doet pijn. Het is nooit leuk om het op deze manier te missen

Ondanks dat ze weinig putts maakte, stond de Zuid-Hollandse -2 voor de ronde na 17 holes. Met die score zou ze de cut halen. "Mijn spel was niet zo goed, dus ik was erg tevreden en wist dat dit genoeg was. Op mijn laatste hole had ik een boompje net voor mijn targetlijn naar de pin. Ik wilde een kleine fade slaan, maar die pakte niet goed uit. Toen lag ik totaal aan de verkeerde kant van de green en had ik een onmogelijke putt over."

Het gevolg was een dubbel bogey, waardoor ze de laatste ronde op twee slagen miste. "Dat doet pijn. Het is nooit leuk om het op deze manier te missen. Twee slagen verdeeld over vier rondes is natuurlijk niks!"

Romy Meekers tijdens Qualifying School
Beeld: Tristan Jones / LET

Harde les voor Meekers

Meekers, die eindigde met een knappe 69, ziet de afgelopen twee weken - inclusief Pre Qualifier - als een goede les. "Helaas wel een harde les. Maar ik weet precies wat er is gebeurd en hoe ik dit beter moet doen. Het gaat momenteel vooral mis met de manier waarop ik het benader. Mijn spel voelt namelijk in onwijs goede conditie."

Het missen van de cut betekent voor Hoogeboom en Meekers dat ze zich volgend seizoen moeten richten op de LET Access. De enige Nederlandse op het hoogste niveau van Europa is Anne van Dam.

Uitslag

Lees meer over
LET LET Access Topgolf