Waarom Tiger Woods áltijd rood draagt op zondag (met een bijzondere rol voor zijn moeder)

Iedere golfliefhebber weet dat Tiger Woods op zondag rood draagt, ongeacht welk toernooi hij speelt. Hij heeft zelfs de naam van zijn eigen kledingmerk ernaar vernoemd: Sun Day Red. Maar waarom speelt de Amerikaan eigenlijk altijd in deze kleur als de prijzen worden verdeeld? Het verhaal daarachter deed hij uit de doeken als gast bij The Tonight Show van Jimmy Fallon.
Beeld: Andrew Redington - Getty Images

Beeld: Andrew Redington - Getty Images

Is rood zijn lievelingskleur, is het bijgeloof, of is het simpelweg een gewoonte die gaandeweg ontstaan is? De 15-voudig majorwinnaar gaat dieper in op de vraag waarom hij altijd rood draagt op beslissende toernooidagen, maar eerst komt Jimmy Fallon terug op een eerdere uitspraak van Tiger.

Naakt golfen

"Klopt het dat jouw kleding zo comfortabel moet zitten dat het voelt alsof je naakt golft?", wil de host weten. "Naakt golfen; is dat een truc die je óók al beheerst?", voegt hij daar nog vlug aan toe. Tiger knikt en lacht: "Dat klopt inderdaad. Maar als het je helpt..."

De vervolgvraag van Fallon is minder snugger: "Waarom de naam Sun Day Red?" De golflegende kijkt hem aan alsof hij water ziet branden; moet hij dit echt nog uitleggen? "Misschien omdat ik wat golftoernooien heb gewonnen op zondag terwijl ik rood droeg?"

Krachtkleur

Maar dan schetst Tiger de precieze details achter zijn kledingkeuze: "Waarom rood? Dat is eigenlijk best een mooi verhaal. Het komt door mijn moeder", bekent hij. "Zij dacht, omdat ik een Steenbok ben, dat rood mijn krachtkleur is - of zoiets onzinnigs... Maar zo kwam het ervan dat ik rood ging dragen en een aantal golftoernooien won als junior. Ondanks haar advies, stapte ik daarna over op blauw, maar toen won ik die golftoernooien ineens níét meer."

De zaal lacht, gevolgd door de logische conclusie van Tiger: "Mijn moeder heeft altijd gelijk." De geamuseerde Fallon ziet het wel voor zich. "Je moeder zei natuurlijk: 'Draag rood Tiger, ik heb je het je nog zo gezegd!'"

Het fragment zie je hieronder:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Mode PGA Tour Topgolf Tiger Woods