Beter golfen

Tiger Woods laat zien waarom hij de beste golfer aller tijden is met deze pitches over 50 meter

Ga er even rustig voor zitten en vergaap je aan de ongelooflijke balcontrole van Tiger Woods. Terwijl een andere legende toekijkt, Masters-kampioen Fred Couples, slaat de 15-voudig major-winnaar bal na bal dicht bij de vlag met pitches over 50 meter. Daarbij gebruikt hij steeds een andere techniek. Het ziet er zo makkelijk uit, maar dit is slechts voor weinig golfers weggelegd.
Beeld: Getty Images - Andrew Redington

Beeld: Getty Images - Andrew Redington

"We gaan jullie laten zien hoe je wedges slaat op 50 meter van de green", zegt Fred Couples in het begin van onderstaande video. De grootheid in golf zet vervolgens echter een stap opzij om die andere grootheid - baas boven baas - het voorbeeld te laten geven.  

Een van de moeilijkste slagen

De korte pitch is een van de moeilijkste slagen in golf. Door de korte afstand is een volle swing vaak te veel en moet er gedoseerd worden, met alle gevolgen van dien. Voor Tiger is dat een ander verhaal, want hij krijgt de bal op verschillende manieren bij de vlag.

Hij heeft niet alleen controle over de vlucht, maar ook hoe de bal reageert op de grond.  Door zijn stand aan te passen slaat hij de bal met spin van links naar rechts (cut spin) en vice versa, van rechts naar links (draw spin) Ook laat hij heel mooi zien hoe het clubblad de vertrekrichting bepaalt, dus voor een draw van rechts naar links zet hij het clubblad een beetje open. De zwaaibaan zorgt vervolgens voor de gewenste balvlucht. 

Het is voor heel erg weinig golfers weggelegd om dit onder de knie te krijgen, maar dat neemt niet weg dat het genieten is om Woods aan het werk te zien - en dat terwijl een van de coolste golfers, Fred 'Boom Boom' Couples, toekijkt.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.