Beleving en inspiratie

Nieuwe golfschoen van Nike veroorzaakt gekte: 'Ik loop al even mee, maar dit slaat alles’

Golfschoenen kopen? Dat kan, maar dan moet je eerst laten zien dat je minimaal 180 meter ver kan slaan. Die voorwaarde stelt een winkel in Londen aan het aanschaffen van een populaire en gewilde golfschoen: de Travis Scott x Air Jordan Low Golf, die morgen op de markt komt. 

In Nederland heeft Bisque Golf de hand weten te leggen op een aantal exemplaren. Meer dan 130.000 potentiële klanten hebben daar belangstelling voor getoond, aldus mede-eigenaar Ido de Voos.

Travis Scott x Air Jordan Low Golf

Het is niet voor het eerst dat golfliefhebbers reikhalzend uitkijken naar de release van een nieuwe golfschoen, maar de Travis Scott x Air Jordan Low Golf schoen die morgen in de verkoop gaat, geeft weer een nieuwe dimensie aan deze vorm van ‘verlangen’. In Londen bedacht Trendygolf een manier om in elk geval ‘echte’ golfers de kans te geven om een zeldzaam paar te bemachtigen.

Aspirant-kopers mochten zich inschrijven voor een loting met 72 beschikbare plekken. De gelukkigen kunnen zich morgen in de winkel melden en mogen op (ingeloot) nummer proberen in aanmerking te komen voor de aankoop van een paar schoenen. Proberen, want Trendygolf stelt als eis dat je als man in twee pogingen op de simulator minimaal 180 meter ver slaat voordat de koop wordt bekrachtigd. Voor vrouwen ligt de grens op 150 meter.

Limited Edition

Een ludieke actie uiteraard, die veel publiciteit oplevert voor de winkel en de schoen, maar de schoen heeft dat niet bepaald nodig. Het betreft een gelimiteerde editie en die gaat hoe dan ook rap over de toonbank.

Ik loop al een tijdje mee in dit wereldje en in het lifestylesegment heb ik ook gekke dingen gezien, maar dit slaat alles

Ido de Voos is een van de drie eigenaren van de hippe golfwinkel Bisque Golf in Amsterdam, dat ook een aantal exemplaren mag verkopen. Hoeveel, dat laat hij op nadrukkelijk verzoek van Nike - met wie hij al heel lang goede contacten onderhoudt - in het midden. Bisque Golf organiseerde een zogenaamde raffle, een soort loting waarop je kon intekenen. Tot eigen verbazing leverde dat 130.000 inschrijvingen op. “En dan heb ik het nog niet over de talloze appjes en telefoontjes die ik heb gehad van mensen. Ik zet ’s nachts de telefoon uit, anders zou ik niet aan slapen toekomen. Ik loop al een tijdje mee in dit wereldje en in het lifestylesegment heb ik ook gekke dingen gezien, maar dit slaat alles.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Inbraakpogingen

Er zijn al twee inbraakpogingen gedaan in de winkel in Amsterdam, zegt De Voos, “omdat ze dachten dat we de schoenen in de winkel hadden opgeslagen. Morgen hebben we beveiliging bij de deur wanneer we opengaan en een aantal klanten ontvangen, die de gelukkige eigenaar van een paar worden. Maar we zetten de schoenen bijvoorbeeld ook niet in de etalage morgen. De schoenen worden gewoon vanuit een geheime locatie verstuurd.”

Volgens De Voos zet Nike wereldwijd slechts 7000 paar van de Travis Scott x Air Jordan Low Golf in de markt. “Vijfduizend voor de Amerikaanse markt en tweeduizend voor Europa.”

Primeur

Travis Scott is een populaire Amerikaanse rapper/songwriter en de samenwerking met Nike levert een zeer gewild product op. Dergelijke combinaties zijn in het lifestyle-segment al bijna gemeengoed, maar het is de eerste keer dat Nike dit met een golfschoen doet. Hoewel de schoen schaars is, bedraagt de prijs slechts 170 euro. Op doorverkoopsites wordt de schoen nu al gewaardeerd op en virtueel verkocht voor meer dan 1000 euro.

De Voos: “Maar ook wij willen dat deze schoenen in de handen van Nederlandse golfers komen en niet bij mensen die er winst op willen maken. Daarmee hebben we bij het uitwerken van de raffle rekening gehouden.”

Bisque Golf in Amsterdam
Bisque Golf in Amsterdam
Beeld: Instagram @bisquegolf
Nike vroeg Bisque Golf eveneens om een event rondom de launch en verkoop te organiseren. “Maar het verzoek kwam vrij laat en dat maakte het voor ons lastig om meer te doen dan we nu doen. Maar we gaan er morgen wel een leuke dag van maken. En wie weet wat de toekomst ons allemaal nog brengt", aldus De Voos.
Lees meer over
Equipment