Nieuws

Rapper Macklemore: 'Hoe spontane golfliefde resulteert in een kledinglijn'

Deze week werd wereldwijd, waaronder ook in Amsterdam, een nieuwe golfkledinglijn gelanceerd. Een samenwerking tussen Adidas en Bogey Boys. Laatstgenoemde is het golflifestylemerk van artiest Macklemore. Hoe zijn spontane liefde voor golf resulteerde in een eigen kledinglijn.
Beeld: Adidas x Bogey Boys

Beeld: Adidas x Bogey Boys

Macklemore, zijn echte naam is Ben Haggerty, lanceerde in 2021 zijn eigen golflifestylemerk Bogey Boys. Adidas heeft als missie om als gerenomeerd sportmerk vooruitstrevende collecties te ontwerpen en daarmee het meest progressieve golfmerk ter wereld te zijn. Laat dat nou twee ingrediënten zijn voor deze kersverse samenwerking. Adidas en Macklemore's Bogey Boys geven een nieuwe invulling aan tijdloze stijlen uit de jaren '70 en '80 die nieuwe trends voor mode, lifestyle en sport samenbrengt voor zowel mannen als vrouwen.

Open sollicitatie naar een rechtszaak

Haggerty werd verliefd op golf toen hij in 2018 een ronde met zijn vader en broer speelde op Hawaii. “Ik keek naar de vers gemaaide en besproeide fairway en sloeg mijn eerste bal…boven op het dak van de naastgelegen huisjes. Op dat moment betekende golf voor mij een open sollicitatie naar een rechtszaak met de huis eigenaren.” Zijn broer noemde zich die dag een echte Bogey Golfer, maar Haggerty had geen idee wat dat betekende. “Ik was die ronde totaal niet bezig met onze scores. Enkel met het ontwijken van huizen en genieten van de mooie baan. Totdat ik een ijzer-5 in mijn handen kreeg en een wereldbal sloeg. Sinds dat moment sta ik iedere dag op met de gedachte: ‘ik wil golfen’!”

ADIDAS X BOGEY BOYS COLLECTION REIMAGINES CLASSIC GOLF STYLE
Beeld: Adidas x Bogey Boys
We came here to live life like nobody was watching

Muziekliefhebbers zullen Macklemore kennen van zijn hit uit 2013 ‘Can’t hold us’. Beluister het vandaag lekker met deze zomerse temperaturen. Misschien was die eerste ronde golf wel deels inspiratie voor zijn songtekst als je bedenkt dat er die dag 7 daken zijn geraakt: ‘We came here to live life like nobody was watching.’

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Over Bogey Boys

Bogey Boys is een golf- en lifestyle merk opgericht door de bekroonde rapper Macklemore nadat hij verliefd werd op de golfsport. Macklemore ontwerpt persoonlijk elke collectie om de juiste pasvorm, look en stijl voor elk item te garanderen. Bogey Boys gaat over persoonlijke expressie, het introduceren van de sport naar nieuwe demografische groepen en het opschudden van de status quo.

De limited-edition in beperkte oplage met kleding en schoenen voor mannen en vrouwen is sinds woensdag 14 juni verkrijgbaar via adidas.com, bogeyboys.com, de adidas-app en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

We zijn die 'ijzer-5 ervaring' van Macklemore eeuwig dankbaar. Zonder die wereldbal was hij nooit nog eens gaan golfen (zo zegt hij zelf) en dan kunnen we op een briefje meegeven dat er nooit een golfkledinglijn was ontstaan. Hoe een golfliefde resulteerde in een eigen kledinglijn, dus. En zeg nou zelf, dit is toch de definitie van cool!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment Fun