Topgolf

Luiten in middenmoot op Mallorca

Joost Luiten boekte terreinwinst op Mallorca, Lars van Meijel leverde plekken in. In de 'Champions League' voor clubteams groot succes voor de Rosendaelsche!
Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten boekte tien plaatsen winst in de derde ronde van het Mallorca Golf Open. De 35-jarige golfer kwam op Santa Ponsa I met vier birdies en twee bogeys tot een ronde 68 (-2). Met een totaal van -2 bezet Luiten de gedeelde veertigste plaats in het met een miljoen euro gedoteerde toernooi. Op de Race to Dubai staat de beste golfer uit Nederland op plek 85. Om het slottoernooi in Dubai te kunnen spelen moet Luiten klimmen naar de top-50. Een zware opgave met na dit Mallorca Golf Open alleen nog de Portugal Masters en het AVIV Dubai Championship te spelen voor de grote seizoensfinale.

Van Meijel +2

Lars van Meijel maakte in de tweede ronde vier birdies maar ook twee bogeys en twee heel dure dubbels. Met een ronde 72 (+2) zakte de Brabander 26 plekken op het leaderboard naar de gedeelde 57ste plaats. Na morgen zit het seizoen erop voor Van Meijel omdat hij niet in de laatste toernooien gaat komen. Er is dit jaar geen Qualifying School dus Van Meijel die op plek 175 staat in de Race to Dubai zal heel beperkt speelrecht hebben in het nieuwe seizoen op de European Tour.

Eerste winst Winther?

Aan kop na 54 holes gaat Jeff Winther. De Deen tekende net als donderdag voor een prachtige 62 (-8). Gisteren zat er een mindere 71 tussen, maar met -15 heeft Winther die nog nooit won op het hoogste niveau, twee slagen voorsprong op de Spanjaard Jorge Campillo. Sebastian Soderberg is derde met -12.

Leaderboard

Rosendaelsche wint 'Champions League'!

De mannen van de Rosendaelsche Golfclub hebben in Portugal de European Men's Club Trophy, zeg maar de 'Champions League' voor clubteams, gewonnen.  De landskampioen uit Arnhem kwam na drie ronden uit op een totaal van -4, drie slagen beter dan het team van Golf de Biarritz le Phare uit Frankrijk. Derde werd Smørum Golfklub uit Denemarken. Kiet van der Weele tekende met birdies op de twee laatste holes andermaal voor een prachtige ronde 69 en over drie ronden een totaal van -7. De tweede score die in de slotronde telde (de twee beste scores van de drie telden iedere dag) was van Floris Veth die tot 76 slagen kwam. De Rosendaelsche werd op Troia Golf vertegenwoordigd door Ché de Bake, Rick Hessing, Kiet van der Weele en Floris Veth die de zege vierden met John Boerdonk, de pro van de Rosendaelsche. Na Houtrak is de Rosendaelsche de tweede Nederlandse club die de European Men's Club Trophy wint.

Een bericht gedeeld door European Golf Association (@ega_golf)