Topgolf

Luiten begint solide aan The Open, amateur (en flightgenoot) aan de leiding

Met een ronde level par is Joost Luiten prima begonnen aan The Open. Na twee bogeys op de eerste negen maakte de Nederlander na de turn twee birdies. De leiding is handen van de Zuid-Afrikaanse amateur Christo Lamprecht die samenspeelde met Luiten.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Om 8.52 uur Nederlandse tijd sloeg Luiten af op hole 1 van Royal Liverpool. Dat deed hij samen met de Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen en Lamprecht, de winnaar van The Amateur Championship vorige maand. Nadat de afslag van Luiten behoorlijk linksaf ging, maakte hij een knappe par. Ook op de holes 2 tot en met 5 noteerde hij een par.

De eerste bogey van het toernooi kwam voor de 37-jarige Luiten op de par-3 zesde na een drieputt. Ook op hole 9, opnieuw een par-3, liet hij een bogey noteren nadat zijn afslag de green had gevonden. Na de turn ging het een stuk beter. Een geholede birdieputt van negen meter bracht de toeksomtig vader terug naar +1. Op de vijftiende ging Luiten terug naar level par na een uitstekende derde slag op de par-5. Met drie solide parren sloot hij de eerste ronde af.

Vrijdag slaat Luiten af om 13.53 uur. Hij speelt dan opnieuw samen met Lamprecht en Oosthuizen.

Twee leiders

Luiten was getuige van een sterke ronde van flightgenoot Lamprecht. Hij maakte zeven birdies en twee bogeys voor een knappe ronde in 66 slagen: -5. Hij leidt daarmee samen met Emiliano Grillo en Tommy Fleetwood, die opgroeide in Southport op ongeveer een uur van Royal Liverpool.

Lees meer over
The Open Topgolf Toernooien