Equipment

Nieuwe Titleist T-Series ijzers

Met de nieuwe T-Series ijzers verbetert Titleist een aantal kleine dingen die bij elkaar opgeteld tot betere prestaties moeten leiden voor alle golfers: van tourspelers tot de golfer die wel wat extra hulp kan gebruiken.
Beeld: Titleist

Beeld: Titleist

Je kan gerust zeggen dat Titleist in 2019 met de 'T-Series' in de roos schoot toen deze de AP ijzerlijn ging vervangen. Dit jaar komt Titleist met een aantal verbeteringen voor de nieuwe T-Series.

Het gaat om kleine verbeteringen, want de T100 is al heel lang de meest gespeelde ijzer op de professionele tours. Spelers als Jordan Spieth, Cameron Smith, Justin Thomas, Max Homa, Will Zalatoris, Sungjae Im en Tom Kim hebben T100 in hun tas zitten.

Probeer en combineer

Natuurlijk gaat het hier vooral om de lezers die niet op de tour spelen en het doel van Titleist is om deze golfers op drie domeinen te helpen: afstandscontrole, spreiding en de landingshoek. Ook met de nieuwe lijn wordt het combineren van de verschillende modellen aangemoedigd. Sterker, 80% van de tourspelers hebben een 'combo' set bestaande uit twee of meer verschillende modellen uit de T-Series. Bijvoorbeeld door de T100 in de lange ijzers (3 of 4) te vervangen voor een T200. Of een CB voor een T100. Alles is mogelijk, en als zelfs de tourpro wat hulp kan gebruiken...

Vier modellen

"De nieuwe T-Series ijzers belichamen een unieke benadering van het ontwerpen en creëren van een ijzer," zegt Josh Talge, VP, Titleist Golf Club Marketing. "Tot in de kleinste details levert deze nieuwe lijn eersteklas prestaties met verbluffende looks en gevoel."

In het kort de belangrijkste aanpassingen aan de vier modellen waar de T-Series uit bestaat:

T100

Zoals gezegd is de T100 een favoriet, dus grote wijzigingen zijn er niet aangebracht. Het freesproces van het clubblad is aangepast en deze extra nauwkeurigheid in de productie zorgt voor een betere consistentie in afstand en spin. Zie het als de standaardafwijking in spin en afstand die nog kleiner is geworden als je honderd (of duizend) ballen slaat. 

Titleist T-Series

T150

De T150 vervangt de T100S, een ijzer dat iets sterkere lofts had. De T150 is het snellere broertje van de T100 en heeft een iets dikkere topline en een iets wijdere zool. Het 'muscle channel' zit iets dichter achter het blad en dat zorgt voor de extra balsnelheid.

 

T200

De T200 heeft een make-over gekregen en ziet er door een andere afwerking compacter uit dan de voorganger. De MAX Impact Core zorgt voor meer ballspeed. Wat dat betreft is de rangschikking van de T-Series eenvoudig: hoe hoger het getal, hoe meer 'hulp' (balsnelheid en launch angle) je krijgt. 

T350

Wellicht de grootste verandering is dat de oude T300 vervangen is voor de nieuwe T350. Kort samengevat is de nieuwe T350 een grotere versie van de T200. De hoeveelheid offset en de bladelengtes in de T100, T150 en T200 zijn gelijk, maar de T350 heeft wel een grotere voetafdruk en grotere blade. Daarnaast heeft het alle technische innovaties die de T200 ook heeft. Extra zijn de gewichten van wolfraam in hiel en teen voor meer stabiliteit. Voor de 'super game improvement' liefhebbers: de huidige T400 blijft in de line-up en een vernieuwde versie komt waarschijnlijk pas in 2024. 

Utility

Naast nieuwe T-Series lanceert Titleist ook twee utility clubs: de U505 en de T200. Voor de duidelijkheid: dit zijn dus de clubs die je nodig hebt voor de langere slagen. Het zwaartepunt in deze ijzers is nog wat verder omlaag gebracht voor een hogere lancering en de zool is aangepast zodat de club wat makkelijker door de grond gaat. De grotere van de twee is de U505 (verkrijgbaar in ijzer-1, 2, 3 en 4) en is eigenlijk een hybride voor golfers die hybrides niks (lees: niet stoer) vinden. De iets kleinere T200 utility is verkrijgbaar in de 2, 3, en 4 ijzer. 



Natuurlijk heeft Titleist nog meer ijzers in de catalogus, maar met deze veelzijdige en complete lijn vraag je je af waarom er nog een CB (dit is het model waar o.a. Joost Luiten mee speelt) en een MB (Justin Thomas) is. 

Fitten nog belangrijker?

Fitting is al een heel lange tijd het devies als je het best passende materiaal bij jouw swing wilt vinden. In feite is het werk van de fitter nog makkelijker geworden nu grote merken als Titleist nog meer inzetten op combosets voor alle golfers zodat echt elke club qua spin en vluchteigenschappen op maat gemaakt is. Om daar van te profiteren moet je je alleen wel laten...fitten.

Prijs & productinformatie

De T-Series ijzers van Titleist zijn vanaf 25 augustus te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan of via Jumbo Golf

Prijs

Staal: €230 per ijzer
Graphite: €250 per ijzer

Meer weten? 
titleist.de

Lees meer over
Equipment