Advertorial

Met plezier een nat pak op de golfbaan

Over golfequipment valt genoeg te schrijven. In de rubriek ‘In de etalage’ besteden we aandacht aan wat er in de wereld van golfspullen te koop is, waardoor we hopelijk bij jou de keuzestress een beetje kunnen wegnemen. Deze keer gaat het over regenkleding.

Wat hebben we hier?

We kent de volgende tegeltjeswijsheid niet? ‘Beter een slechte dag op de golfbaan dan een goede dag op kantoor’. Misschien dat de spreuk eigenlijk slaat op jouw spel op de golfbaan, maar wij lenen ‘m even voor wat sommigen ook onder een ‘slechte dag’ verstaan: een dag vol regen.

tegeltje met wijsheid golfen

En dat, lieve golfers, hoeft je er vandaag de dag helemaal niet van te weerhouden om een lekker rondje te gaan spelen. Er zijn heel veel kledingstukken en producten op de markt die jou en jouw golfset droog en warm kunnen houden tijdens de natte herfstmaanden, zodat je dát niet als excuus kunt gebruiken voor een mindere dag (en dan hebben we het weer over jouw spel…).

Laten we beginnen met het regenpak. Voelde je je lang geleden nog een soort robot in waterdichte kleding, tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat een goed regenpak ook comfortabel is en je vrij kunt bewegen om je swing te maken.

Kennen we dit al?

Regenkleding wordt vaak aangeduid met een bepaalde waterkolom (WP). Daarmee wordt bedoeld hoeveel water (ml) een vierkante centimeter van het gebruikte materiaal aankan, voordat de nattigheid er doorheen gaat. Daarnaast wordt gekeken naar het ademend vermogen: hoeveel gram lucht laat de stof per vierkante meter per 24 uur door. En drie: de mate van stretch. Hoe flexibel is de kleding zodat je ongehinderd een goede swing kunt maken? Waar regenkleding ook nog behoorlijk in kan verschillen, is het gewicht.

Prijscategorie?

Tussen 300 en 500 euro
Het prijsverschil zit 'm in de technische kwaliteiten van de stof zoals boven omschreven. En soms ook een beetje in de merknaam en uiterlijke kenmerken.

Tussen 150 en 300 euro
Een klassiek goed regenpak met stretch, licht van gewicht en met voldoende bewegingsvrijheid is bijvoorbeeld het Abacus Links regenpak. Voor de golfer die hogere eisen stelt aan functionaliteit, voor wie het niet ‘stretchy’ genoeg kan zijn en prijs stelt op optimaal ademend vermogen, die valt wellicht eerder voor het Bounce model. Naast die functionaliteiten wil het oog ook wat. De keuze van een anorak (zelfs met korte mouwen) tot regenjassen is aanzienlijk.

Tot 150 euro
De prijs van een goed regenjack waarbij je er van op aankunt dat je droog blijft, begint bij 42 euro. Ook in dat segment is er voldoende aanbod. Modelletje valt in de smaak en als jouw favoriete kleur er dan ook nog bijzit… Regenkleding hoeft bepaald niet saai te zijn!

Regenkleding Jumbo In de etalage

Broeken

Bij alle regenjassen zijn natuurlijk ook broeken te koop die passen bij de jas en overeenstemmen in kwaliteit en kleur. En er zijn tegenwoordig ook veel winterbroeken te koop die waterdicht zijn en meteen gevoerd, zodat je geen regenbroek nodig hebt.

Golfhandschoenen in de regen?

Golfhandschoenen zijn er in verschillende soorten te krijgen. Je hebt bijvoorbeeld speciale winterhandschoenen. Deze bieden naast grip en comfort ook nog eens warmte. Ook zijn er waterdichte (regen)handschoenen, die zijn uitgerust met raingrip. Wel zo handig om ook op regenachtige dagen je golfclubs goed in de hand te hebben.

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jumbo Golf & Hockey, partner van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.