RUIL-JE-RODE-BROEK
-IN-WEKEN  

RUIL-JE-RODE-BROEK-IN-WEKEN  

RUIL-JE-RODE-BROEK
-IN-WEkEN  

Golf wordt gespeeld door vermogende mannen op leeftijd met rode broeken: dat is het stereotiepe beeld dat veel mensen van de sport hebben. Maar wie gaat golfen ontdekt zoveel meer! Daarom organiseert de NGF, samen met verschillende golfclubs, de ruil-je-rode-broek-in-weken. Door symbolisch je rode broek af te staan help je het imago van golf te veranderen. Zo laten bestaande leden een nieuwe generatie golfers - met een knipoog - zien dat iedereen welkom is bij de club.  

Overal

rode broeken

Overal

rode broeken

Overal

rode broeken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

ruil-je-rode-broek

-in-weken

Wat doen we met jouw rode broek?  

Een bekende fashion designer krijgt van ons vrij spel om alle gedoneerde rode broeken in een nieuw jasje te steken. Wie en wat het wordt houden we nog even geheim. Maar het wordt hoe dan ook spectaculair. Oud wordt nieuw. Voor iedereen. 

De rode broek als symbool 

Golf staat bekend als 'kaksport’” zegt Daniëlle Wallet, Marketing Directeur van de Nederlandse Golf Federatie. Onderzoek toont aan dat een aanzienlijk deel van de niet-golfers denkt dat de gemiddelde golfer in een rode of geruite broek op de baan staat. Geen enkele groep komt zo sterk bovendrijven als ‘de kakkers’ als mensen aan golf denken: een kwart van de mensen ziet golf als (veel te) dure elitesport. “Dat beeld willen we blijvend veranderen,” aldus Wallet. 


Zijn vermogende mannen op leeftijd dan niet meer welkom op de golfbaan? “Natuurlijk zijn er leden die in dat stereotiepe plaatje passen,” zegt Wallet. “Zij zijn juist de ambassadeurs van deze actie. Ze laten met een knipoog zien dat iedereen welkom is. Dat is ons ultieme doel: de oude en nieuwe generatie golfers samenbrengen, zodat iedereen zich thuis voelt.”

"Vraag je niet-golfers de typische golfer te beschrijven dan roepen ze in koor, de elite en de kakkers"

Zij gingen je voor 

Dewi-Claire Schreefel, bondscoach van de TeamNL Golf Dames en topgolfer Anne van Dam doneerden als eerste een broek. “Het beeld van ‘de rode broek’ is niet meer van deze tijd. De sport verjongt en vernieuwt. En spreekt ook steeds meer vrouwen aan.“ Aldus Schreefel. “Deze actie voelt heel sympathiek” voegt Van Dam toe. “Het laat zien dat golfclubs een veel opener en losser imago hebben dan veel mensen tot nu toe dachten.”

Ook een rode broek doneren?

Lever je broek vanaf 11 t/m 30 september in op een golfclub bij jou in de buurt.

Jouw rode broek kun je ook inleveren bij de volgende golfclubs: Landgoed Welderen, Landgoed Bleijenbeek, Golf & Businessclub Dorhout Mees, Golfclub Zuid Drenthe, Galecop Golf, Golfclub de Semslanden, De Hooge Rotterdamsche, De Peelse Golf, Golfclub Landgoed Nieuwkerk, Golfclub Vught, Golfbaan Bentwoud, Golfvereniging Uithoorn en Golfclub Almeerderhout


Of stuur de broek naar:

NGF - Rode Broek

Orteliuslaan 1041

3528 BE Utrecht


Heb je vragen over deze actie? Neem dan contact op met de NGF. Wij beantwoorden al jouw vragen graag.

Neem contact op

#Rodebroek

Een rode broek op de baan?

Wie de afgelopen weken door een tijdschrift bladerde of z’n favoriete club bezocht, heeft ongetwijfeld een van de reclames van de Welcome to the club-campagne vol goedgeklede modellen gezien. Als stylist van de campagne is Lobke de Dreu medeverantwoordelijk voor het succes van de campagne, dat als doel heeft de golfsport toegankelijker te maken.


“Over het cliché van de rode broek moet ik natuurlijk ook nog even iets kwijt. Ik vind het niet per se een don’t, maar zoals hij nu vaak gedragen wordt wel. Ik zie te vaak strakke chino’s in een net niet mooie rode kleur. Daag jezelf eens uit en ga voor een coole look met een rode broek, maar dan in een net wat wijder model en durf dan ook echt te gaan voor felrood of chic bordeaux, maar niet zo’n verwassen tussenkleurtje!”


Lees alle do’s en don’ts qua kleding van Lobke op GOLF.NL.

Lees Hier

Welcome To The Club

De rode broeken inruil-actie is onderdeel van de marketingcampagne ‘Welcome to the club’. Een beweging die we samen met golfclubs zijn gestart om de sport toegankelijker en toekomstbestendig te maken. We willen een nieuwe generatie golfers laten zien én ervaren hoe fantastisch onze sport is. En dat ze inmiddels prima in een hip gekleurde outfit of een guitig geruite trui op de baan mogen verschijnen.

De rode broeken inruil-actie is onderdeel van de marketingcampagne ‘Welcome to the club’. Een beweging die we samen met golfclubs zijn gestart om de sport toegankelijker en toekomstbestendig te maken. We willen een nieuwe generatie golfers laten zien én ervaren hoe fantastisch onze sport is.

Alles over Welcome to the club

STARTEN MET GOLF

Golf is leuk voor iedereen! Niet zo gek dus dat steeds meer mensen de golfbaan weten te vinden. Speel samen of alleen. Met óf tegen elkaar. Golf speel je zoals jij het wil.


welke optie past bij jou?

#probeergolf

een gratis kennismakingsles

Dé ideale manier om golf te ontdekken. Het allerleukst samen met vrienden, familie of collega’s.

#golfstart

6 lessen voor 99,-

Met 6 lessen voor 99,- euro ervaar je de perfecte start als beginnende golfer.

Samen is alles leuker! Nodig je vrienden uit en ontdek golf samen

Deel met je vrienden

Ontdek golf want...

Ontdek golf want...

Ontdek golf want...

béter wordT

het niet buiten

béter wordT

het niet buiten

béter wordT

het niet buiten

Vind een baan in jouw buurt

Vind een golfbaan

Welcome to the club bestaat uit 125 clubs verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een golfbaan bij jou in de buurt.

zoek een baan

#welcometotheclub

Echt iets voor jou

Golf is ontspannend en inspannend tegelijkertijd. Extreem uitdagend en een tikkie verslavend, eenmaal begonnen, ben je niet meer te stoppen. De groene loper ligt uit voor iedereen die het maximale uit zichzelf wil halen! Golf speel je op jouw manier. Je bent altijd welkom bij onze club!

Start met golf

#voorlopers

Golf is populairder dan ooit! En steeds meer mensen weten de baan te vinden.

#welcometotheclub

Volg ons op Instagram en krijg inspiratie, updates en veel meer…

Volg @GOLFNL

Volg ons op Instagram