Equipment

Nieuw op de markt: ballen met diamanten, lichtgewicht schoenen en de tas van Darius

Wat werd er de afgelopen maanden aan golfequipment gelanceerd? In de maandelijkse rubriek 'Nieuw op de markt' zetten we het voor je op een rij.

Ook in februari verscheen er veel nieuw golfmateriaal. We selecteerden de belangrijkste releases in onderstaand overzicht.

TaylorMade vernieuwt de TP5x golfbal van Rory, Rickie en Tommy

Een paar jaar geleden kocht TaylorMade de Zuid-Koreaanse golfballenproducent Nassau. Een investering van zo'n honderd miljoen dollar. Net als Callaway wil het merk een groter stuk van de golfballentaart, en dan is het belangrijk dat je de productieketen (deels) in eigen beheer hebt. Natuurlijk is er ook veel geïnvesteerd in R&D, en het resultaat is de nieuwe TP5 en TP5x, de tourballen waar o.a. Rory McIlroy mee speelt. Het merk heeft veel aandacht besteed aan de verschillende lagen, die ervoor zorgen dat je met de lange clubs weinig spin genereert en met de korte clubs juist meer.

De nieuwe ballen hebben een 'Speed Wrap'. Dankzij dit nieuwe materiaal is de kern hard en snel, maar voelt deze zacht aan. Dit zijn doorgaans twee dingen die ten koste van elkaar gaan. Zacht voelt lekker aan, maar dat gaat ten koste van snelheid en een harde bal gaat misschien ver maar laat te wensen over bij de green als het gaat om gevoel. 
  

De TP5 voelt zachter aan en spint meer dan de TP5x.  TaylorMade heeft dit jaar extra aandacht besteed aan het design. Tommy Fleetwood en Rickie Fowler spelen al een tijdje met een TaylorMade 'Pix' bal. Het ontwerp - een driehoek van oranje en zwart - is aangepast met een nieuwe zwarte diamantvormig patroon (zie onder). Dit moet - net als de zwarte streep die is verlengd - zorgen voor beter oplijnen en meer feedback van de rol. 


Prijs
€ 63 per dozijn(€ 65 Pix)

taylormadegolf.eu

 

Puma in klassiek jasje

Met de Avant gaat Puma op de klassieke tour. Met een bovenwerk van hoogwaardig leer en een spikeloze zool is het een klassieke waterdichte schoen met een moderne twist. De ProFoam EVA middenzool zorgt voor comfort, terwijl de stabiliteit wordt verbeterd dankzij een verhoogde hielrand. De zool heeft strategisch geplaatste voor een goede grip op het gras. 

puma avant

Prijs
€150 (heren)
€130 (dames)

cobragolf.com

 

Vergevingsgezindheid troef in Mizuno ST-Max 230 driver

Natuurlijk mag Mizuno niet ontbreken op de lijst van grote golfmerken met nieuwe drivers voor 2024. Vorig jaar lanceerde Mizuno al de ST-230 en dit jaar voegt Mizuno daar het woordje Max aan toe. Vergevingsgezindheid is het thema in deze nieuwe lijn. Een groter profiel en meer gewicht achterin het clubhoofd zorgen voor extra stabiliteit. Het titanium in het clubblad is versterkt zodat deze op sommige plekken dunner is voor extra snelheid. Naast een nieuwe ST-Max 230 driver zijn er ook nieuwe fairwaywoods en hybrides. 

Prijs
€ 549 (driver),
€ 349 (fairwaywood)
€ 319 (hybride)

emea.mizuno.com

Prachtige 'PLD' putters van PING

Met de PLD (Putting Lab Design) putters trad PING een aantal jaren geleden toe tot de markt voor premium putters. Dat is aardig gelukt met de ongelofelijk strakke designs en een steuntje in de rug dankzij het succes van Viktor Hovland (DS72) en Tony Finau (Anser 2D) op de PGA Tour. Deze mannen hebben allebei een PLD putter in de tas.

De 'PLD Milled' lijn is nu uitgebreid met vijf nieuwe putters, waaronder een aantal klassiekers als de Anser, maar ook de DS72, de putter waarmee Hovland de FedEx Cup en Ryder Cup won. De Ally Blue 4 is compleet nieuw en bestaat meerdere materialen (o.a. aluminium, dus niet gefreesd uit een 303 roestvrij stuk staal zoals de andere modellen). De Anser 2D en de Oslo 3 maken het vijftal compleet. Het AMP (Agressive Milling Pattern) patroon op het clubblad zorgt voor het juiste gevoel, geluid en de snelheid. Volgens PING kost het meer dan vier uur frezen om elke putter naar wens te vormen en af te werken. 

Prijs
€ 550

eu.ping.com

 

Ecco lanceert nieuwe lichtgewicht LT1 golfschoen

Volgens Ecco zet de nieuwe LT1 een nieuwe standaard als het gaat om lichtheid en comfort. "De LT1 is een game-changer. We hebben onze nieuwste technologieën gecombineerd om een golfschoen te ontwikkelen die golfers een unieke ervaring geeft," aldus Timo Vollrath, Head of Marketing van ECCO GOLF.

Dankzij het nieuwe ECCO LYTR schuim geeft de schoen voldoende CUSHIONING en REBOUND. Dankzij de Fluidform technologie zijn de verschillende lagen - waaronder het Ecco LYTR schuim - naadloos in de zool verwerkt.

De middenzool is van ultrazacht Phorene om de schoen nog comfortabeler aan te laten voelen. De buitenzool is zo ontworpen dat deze lang mee gaat en genoeg tractie om stabiel een swing te kunnen maken. Zoals we gewend zijn van ECCO houdt een waterdicht membraam je voeten droog.   

Prijs
€ 200 (€ 230 BOA)

nl.ecco.com

 

In de tas van DP World Tour-winnaar Darius van Driel

Het was genieten vorige week in Kenia. Van Driel speelde zich koel naar zijn eerste zege op het hoogste niveau, maar met welke clubs deed de Srixon-speler dat? 

Driver: Callaway, Paradym Ai Smoke TD Max 9º, Mitsubishi Chemical, Tensei 1k Pro 60-TX Shaft
Hybride: TaylorMade Stealth 2 19º (bent strong), Graphite Design, Tour AD HY
Hybride: Taylormade SIM Max 19º (bent weak), Fujikura Ventus Blue HB 8X
Irons: Srixon Z Forged 4-PW, Nippon Modus 3 105 S
Wedges: Cleveland RTX-6 Tour Rack Zipcore, 50º (10M, Nippon Modus 115 S), 54º (10M, Nippon Modus 115 S), 60º (10M, Nippon Modus 125 S)
Putter: Odyssey Versa WBW #7 CS
Bal: Srixon, Z STAR X V
Handschoen: Srixon
Grip: Golf Pride Tour Velvet
Schoenen: FootJoy
Kleding: J.Lindeberg

darius van driel

Heb je een equipmentvraag?

Heb je een vraag of suggestie over golfmateriaal? Stuur een mail naar sietse@golf.nl of een bericht via social media (Twitter, Facebook, Instagram). Misschien behandelen we jouw vraag dan in de volgende aflevering van 'Nieuw op de markt'!

Lees meer over
Equipment