Nieuws

Slag van de maand: Emma Grechi verzilvert kans van 1 op 6 miljoen met deze spectaculaire albatros 

Van briljante putts tot duizelingwekkende drives: in de rubriek 'Slag van de maand' belichten we elke eerste donderdag van de maand de meest bijzondere slag op een van de tours. De slag van de maand kwam deze keer op naam van Emma Grechi. De Française maakte een heel zeldzame albatros door een par-5 in twee slagen te voltooien.
Beeld: Tristan Jones / LET

Beeld: Tristan Jones / LET

Emma Grechi zal haar laatste ronde van het Investec South African Women's Open niet snel vergeten. De 26-jarige professional van de Ladies European Tour had slechts twee slagen nodig om de par-5 16de hole van Erinvale Country and Golf Estate (497 meter) af te ronden:

 

 

1 op 6 miljoen

De kans op een hole-in-one is ongeveer 1 op 12.500. Voor een albatros heb je echt geluk nodig: 1 op 6.000.000. De Française uit Pessac won er een Renault mee, maar omdat ze niet uit Zuid-Afrika komt krijgt ze de waarde op haar bankrekening overgemaakt. Snel verdiend met een slag en mooi vergeleken bij de $1968,- die ze kreeg voor haar gedeeld 40ste plaats. 

Drie keer

Onze landgenoot Joost Luiten is de albatroskoning van de DP World Tour. De Nederlander deelt het record met Graeme McDowell nadat hij vorig jaar in Zuid-Afrika zijn derde albatros uit zijn carrière noteerde. 

Suggesties voor de slag van de maand van mei? Mail redactie@golf.nl!

Lees meer over
Topgolf Vrouwengolf LET