KLM Open

KLM Open legt titelverdediger Larrazábal vast: 'Ik kan niet wachten'

De laatste winnaar van het KLM Open komt dit jaar zijn titel verdedigen. Pablo Larrazábal keert van 20 tot en met 23 juni terug in Nederland op The International bij Amsterdam.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

"Het was een droom die uitkwam toen ik vorig jaar het KLM Open won", laat Larrazábal weten. "Het is mooi dat mijn naam op de trofee staat met al die andere fantastische winnaars. Daar spelen we allemaal voor. En ik ben trots om een Spaanse winnaar te zijn na spelers als Seve Ballesteros, Miguel Ángel Jímenez en mijn mentor Ramón Sota. Ik kan niet wachten om mijn titel te verdedigen."

Elf Spaanse zeges

Het KLM Open heeft een bijzondere band met Spaanse golfers. Op de beker prijken de namen van acht Spanjaarden, die goed zijn voor maar liefst elf overwinningen. De meest legendarische is Ballesteros, die het toernooi drie keer op zijn naam schreef. Memorabel was ook de overwinning van Sergio Garcia in 2019. Hij schreef de 100ste editie op zijn naam toen het toernooi voor de eerste en tot nu toe enige keer op The International werd gespeeld.

Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd bij de Nederlandse golfliefhebbers

Toernooidirecteur Daan Slooter is bijzonder blij met de komst van Larrazábal: "Hij hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan het KLM Open. Na de winst in 2023 riep hij al meteen dat hij terug zou komen om zijn titel te verdedigen. En die belofte komt hij na."

"Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd bij de Nederlandse golfliefhebbers. Maar het KLM Open ook bij de Spaanse golfers: Ballesteros en Gonzalo Fernandez-Castaño behaalden ooit hun eerste overwinning in Nederland en José-Maria Olazábal won in de langste play-off in de geschiedenis van de DP World Tour", aldus Slooter.

Lees meer over
KLM Open Topgolf Toernooien