Topgolf

Deelnemersveld Masters bijna compleet: deze drie spelers krijgen speciale uitnodiging

Het deelnemersveld van de Masters is bijna compleet. Joaquin Niemann, Thorbjørn Olesen en Ryo Hisatsune hebben een speciale uitnodiging gekregen om mee te doen aan de eerste major van het seizoen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Alle drie wisten ze in de laatste maanden een toernooi te winnen. Niemann won zelfs twee keer sinds december: het Australian Open en het LIV Golf-evenement in Mayakoba. Daar maakte de Chileen een 59 in de eerste ronde om vervolgens oud-Masterswinnaar Sergio Garcia te verslaan in een play-off.

Olesen was in januari de beste in het Ras Al Khaimah Championship van de DP World Tour. Op dezelfde tour wist Hisatsune vorig jaar voor het eerst te winnen. De 21-jarige Japanner schreef het Frans Open op zijn naam en maakt zijn debuut op Augusta National.

Open sollicitatie

Direct na zijn zege in Mexico zei Niemann dat hij heel graag in de majors speelt. Het leek bijna op een sollicitatie. "Ik zit niet in de majors. Het doet mij een beetje pijn dat ik de grote toernooien niet kan spelen. Ik denk wel dat het mij extra motivatie heeft gegeven om mijn plek terug te verdienen." De organsatie van de Masters heeft daar dus gehoor aan gegeven. Eerder wist hij zich al te plaatsen voor The Open door zijn overwinning in Australië.

Voor het eerst sinds 2008 zijn er drie speciale uitnodigingen verstuurd. "De Masters heeft een lange traditie om toonaangevende internationale spelers die zich niet gekwalificeerd hebben uit te nodigen. We kijken ernaar uit om elke speler deze lente te verwelkomen", zei Fred Ridley, voorzitter van Augusta National en de Masters.

Momenteel staan er 83 spelers op de deelnemerslijst. Spelers kunnen zich nog plaatsen door een week voorafgaand aan het major in de top 50 van de wereldranglijst te staan. Bovendien levert een overwinning op de PGA Tour (op het Puerto Rico Open na) in de komende weken een uitnodiging op.

Waarschijnlijk geen Cabrera

Het ziet er niet naar uit dat Angel Cabrera dit jaar terugkeert in Augusta. De winnaar van 2009 kwam onlangs vrij na een gevangenisstraf, maar zijn visum voor de Verenigde Staten is verlopen. Een nieuw visum krijgen lijkt een groot probleem. Op de website van de Masters staat de Argentijn bij voormalige kampioenen die niet spelen.

De eerste major van het seizoen begint op donderdag 11 april en eindigt op zondag 14 april.

Lees meer over
Masters Topgolf