Nieuws

Hoe het zelfvertrouwen van Billy Horschel een boost kreeg door Taylor Swift: 'Fans vragen vaak of ik een Swiftie ben' 

Iets kleins in sport kan soms voor iets groots zorgen. Voor PGA Tour-speler Billy Horschel is dat het geval sinds hij met armbandjes speelt. De namen van zijn dochters en het woord 'fearless' zorgen ervoor dat hij vol zelfvertrouwen en zonder angst op de golfbaan staat. En dat begon eigenlijk allemaal door Taylor Swift.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

"Taylor Swift is enorm populair in mijn huishouden", vertelde Horschel tijdens een persconferentie. "Mijn meisjes gingen vorig jaar met mijn vrouw naar een concert in Atlanta. Ze zijn enorme Swifties. Mijn oudste, Skylar, maakte toen een armbandje voor me dat ik nu al bijna een jaar draag. De drie namen van mijn dochters staan erop: Sky, Colbs en Axe."

Ik had die zondagnacht na het toernooi een droom waarin ik 'fearless' op mijn arm zag staan

Horschel miste in maart de cut op The Players en wilde daarna met minder angst spelen. "Ik ben toen gaan praten met mijn team en met mijn vrouw over dat ik gewoon zonder vrees de baan op moet gaan. Ik had die zondagnacht na het toernooi een droom waarin ik 'fearless' op mijn arm zag staan. Ik wilde het de volgende dag met stift op mijn arm zetten, maar mijn vrouw heeft toen een armbandje gemaakt."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Is Horschel een Swiftie?

Het verhaal wordt nog bijzonderder voor de zevenvoudig winnaar op de PGA Tour. "Mijn vrouw zei op een gegeven moment dat het tweede album van Swift de naam Fearless heeft. En ze heeft ook een nummer dat Fearless heet. Ik word nu door fans vaak gevraagd of ik een Swiftie ben als ik handtekeningen zet. Het is maar een klein ding, maar het zorgt ervoor dat ik in de juiste gemoedstoestand zit als ik aan het golfen ben."

Sindsdien werd Horschel twaalfde in het Valspar Championship en zevende in het Houston Open. De armbandjes lijken dus écht te werken bij de FedExCup-winnaar van 2014.

Lees meer over
PGA Tour