KLM Open

KLM Open krijgt waardevolle erkenning: kwalificatiemoment voor oudste major

Op het KLM Open 2024, dat wordt gespeeld van 20 tot en met 23 juni op The International in Amsterdam, zullen twee spelers zich kwalificeren voor de 152ste editie van The Open, het oudste major. "We zijn vereerd."
Beeld: The Open

Beeld: The Open

De inkt is nog nat. Onder het DP World Tour-seizoen 2023 is de eindstreep pas nét getrokken en het nieuwe seizoen gaat donderdag 23 november al van start. Het Joburg Open biedt als eerste de mogelijkheid voor kwalificatie in The Open Championship.

KLM Open in select gezelschap

Het Joburg Open is het eerste evenement in The Open Qualifying Series voor 2024 dat golfers over de hele wereld de kans biedt een plaats in The Open te bemachtigen. In Europa is daartoe vervolgens nog een drietal mogelijkheden: Op zowel het Italiaans Open, het Schots Open als het KLM Open zijn nog twee plekken te verdienen.

De 152ste editie van de strijd om de Claret Jug (zie foto bovenaan) zal een maand na het KLM Open op Royal Troon (Verenigd Koninkrijk) plaatsvinden. Het KLM Open bevindt zich met de andere twee aangewezen kwalificatietoernooien in Europa, in select gezelschap.

Dit is een waardevolle erkenning van de kwaliteit van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland

Voor Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, is dit een waardevolle erkenning van de kwaliteit van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. “Het KLM Open is een van de oudste en meest gewaardeerde toernooien in Europa en wordt in 2024 een maand voor The Open op een geweldige baan gespeeld. We zijn vereerd dat wij weer een rol mogen spelen in de strijd om de titel ‘Champion Golfer of the year’.”

De beste twee spelers in het KLM Open, die zich nog niet gekwalificeerd hebben, verdienen een ticket voor het laatste major van het seizoen. Mocht een van de twee of beide spelers zich op een andere manier ook plaatsen, zal die kwalificatieplaats worden toegekend aan de eerstvolgende niet-geplaatste speler in het KLM Open.

Eerste kwalificatiemoment

Darius van Driel speelt deze week al in het Joburg Open in Johannesburg. Het eerste toernooi van de DP World Tour van het seizoen 2024. De teller staat weer op nul. Moest hij niet even rust nemen? “Nee, ik moet het hebben van elk toernooi dat ik kán spelen. Hopelijk kan ik een mooie start maken. En als ik het eerste toernooi goed speel, plaats je je meteen voor het Brits Open”, vertelt Van Driel over een van zijn doelen voor het nieuwe seizoen.

Lees meer over
KLM Open DP World Tour